We hadden het enkele weken gelezen nog over Pizza Roulette, een actie van een Nieuw-Zeelandse pizza-keten die op één pizzastuk een chilipeper deed die zo heet was dat het leek alsof je pepperspray in je mond kreeg. Er is weer iets nieuws op de markt en ook dit product is ongelofelijk heet. Doritos kwam afgelopen kerst met een nieuwe soort chips op de markt, genaamd Doritos Roulette. Een verpakking Doritos Roulette draagt al de waarschuwing; ‘WAARSCHUWING: SOMMIGE VAN DEZE CHIPS ZIJN BIZAR PITTIG’. Dat belooft weinig goeds?hqdefault-2

‘Ik dacht dat ik doodging’?

Alhoewel Doritos al meer dan een half jaar geleden de Doritos Roulette chips uitbracht, komen nu pas de meeste klachten binnen. Op een school in de Engelse plaats Scaroborough bleek de Doritos Roulette chips een behoorlijk negatief effect te hebben gehad op het plezier van het 14-jarige meisje Beth Laybourn. Beth beweert dat het ze door het eten van de Doritos Roulette chips het gevoel was dat ze doodging. Dit was reden genoeg voor haar school, George Pindar Ladies School, de chips te verbannen. Volgens de school kan de chips enorme stress en pijn veroorzaken bij de jeugd.

Wil jij Doritos Roulette spelen? Klik dan hier!

Na het eten van de Doritos Roulette chips kreeg Beth last van ademhalingsproblemen. Alhoewel de snack diverse waarschuwingen draagt, leek Beth het alsnog een goed idee te vinden om de chips te eten. Beth speelde met de Doritos Roulette chips het spel Russische roulette (alleen dan gelukkig zonder wapen ;-)). Ze moesten om de buurt een chipje pakken en na enkele minuten begon haar keel in vuur en vlam te staan. Ze rende naar het toilet en moest meerdere malen braken. Ze dronk pakken melk leeg maar de brandende smaak in haar keel ging maar niet weg. Toen de ademhalingsproblemen kwamen belde haar broertje de ambulance om haar op te halen. Later die week kreeg ze nog een zware astma aanval als gevolg van het eten van de Doritos Roulette chips.

In een nieuwsbrief verstuurd aan de ouders van de leerlingen genaamd ‘gevaarlijke Doritos’, zei de school dat er moet worden uitgekeken voor het eten van Doritos Roulette chips. De Doritos Roulette chips zijn niet bedoelt voor kinderen en dat wou de school nog eens goed laten merken.

Een beschrijving van de Doritos Roulette chips op de site van Doritos vertelt ons wat meer over deze bijzondere zak chips. ‘Eén chipje uit een hele hand zal zo heet zijn dat je ervan zult gaan huilen’.

Reactie Doritos

Doritos reageerde overigens zelf ook nog op het bericht dat het eten van Doritos Roulette chips verbannen is op de George Pindar Ladies School. Een woordvoerder zei het volgende; ‘We waarschuwen de consument meerdere malen voor de pepers die in de Doritos Roulette chips te vinden zijn. We maken dit duidelijk op onze website en reclame uitingen alsmede op de verpakking van de Doritos Roulette chips. We vinden het jammer wat er is gebeurd, echter is het eten van Doritos Roulette chips volledig op eigen risicio. ‘