Frans Roulette

Home »
  1. Roulette Spelen
  2.   »
  3. Frans Roulette

Er zijn zoals je wellicht al weet of ooit hebt gezien verschillende versies op het internet wat het roulette spelletje betreft. Want behalve Europees en Amerikaans roulette is er nog een andere versie en dat is het Frans Roulette. Op zich hoor ik je al denken, waarom moeten die Fransen weer een eigen versie hebben, zijn zij zo speciaal?

Om eerlijk te zijn kunnen we daar niet omheen en moeten we toegeven dat dit inderdaad zo is, zij hebben het spel namelijk uitgevonden. Het hele verhaal kunt u op de pagina geschiedenis lezen die u bovenin het menu uit kunt kiezen. Nu moeten we er wel bij vermelden dat er tussen de verschillende vormen niet echt veel verschil zit, maar daar gaan we nu wat dieper op in.

Screenshot Frans Roulette

Zoals we al zeiden is er met veel andere vormen geen verschil (behalve dan met Boule roulette). De hoofdmoot blijft hetzelfde namelijk. Je zet je geld ergens op een nummer, lijn of kleur op tafel. De croupier roept na een tijd: "Rien ne va plus". Letterlijk vertaald betekent dit, niks kan meer.

Maar je kan het wel interpreteren als je mag niets meer inzetten of van tafel halen. Dat betekent dus als jij net een chip van 10 Euro neer hebt gelegd op nummer 1 en je wilt hem nog verzetten als de croupier dat om heeft geroepen je dat niet meer mag. Je moet dan helaas wachten tot de volgende ronde.

Het is dus eigenlijk hetzelfde als de andere roulette vormen en je kunt daarom ook wel stellen dat alles hetzelfde is. Bijvoorbeeld je zet geld in op een nummer of kleur. De croupier pakt het balletje en gooit het in de draaiende cilinder. Stopt de cilinder op het nummer waar jij op het gegokt, dan heb je geluk en krijg je de winst 36x uitbetaald.

Dus mocht je 100 Euro in hebben gezet op nummer 12. Valt het balletje op nummer 12 dan ontvang jij in dat klein tijdsbestek van een paar minuten 3600 Euro. Zoals je ziet kan het online roulette spelen heel erg lucratief zijn, en zo ook met het frans roulette wat in feite bijna exact hetzelfde is als de andere vormen.

We zullen nu wat dieper ingaan op de materie wat nu het verschil is zodat het ook voor jou als speler (professioneel of gewoon voor de hobby) bruikbaar en interessant is. We zullen de tafel van het Frans roulette eens dichterbij bekijken.

Dan valt er in feite 1 ding heel erg op en dat is dat er veel in het Frans is geschreven. Zo heb je de termen manque en passe. Verder valt er nog iets op, dat er niet veel cijfers zijn en de tafel een stuk kleiner dan roulette pro of Europees roulette.

Veel mensen die een beetje in het online roulette wereldje zitten weten dat de Amerikaanse versie een 0 en 00 vak hebben. Dit spel wordt niet vaak aangeboden omdat je als speler eigenlijk te weinig kans maakt. Bij Frans roulette is het gelukkig niet zo, daar heb je net zoals de Europese variant maar 1 nul.

Het is dus voordeliger voor jou om Frans roulette te spelen of Europees (roulette pro) omdat door die nul minder heeft het huis iets meer nadeel, wat weer ten gunste is voor jou en dus een voordeel. Verder is er nog een heel leuk feitje te vinden wat het voor jou als speler voordeliger en lucratiever maakt.

Je hebt La Partage (letterlijk vertaald het delen). Dit houdt in, als jij een keer op een even nummer wat geld of een chip hebt ingezet je maar de helft hoeft in te leveren als de bal in de cilinder op 0 komt. Op die manier zie je dus dat het Frans roulette echt voordelig is voor spelers van alle markten.

Je zou in eerste instantie dus denken dat je de taal moet spreken om het Frans roulette goed te kunnen spelen of begrijpen. Maar niets is minder waar. Het gaat er gewoon om dat je weet wat je doet, je de algemene regels van het roulette goed begrijpt en je daardoor geen gekke fouten kunt maken.

Doordat de taal in het Frans is, is het vaak een afschrikmiddel voor veel spelers die dan denken dat ze het spel waarschijnlijk niet zullen begrijpen. Dit is jammerlijk genoeg een gebeurtenis die vaak voorkomt maar juist het Frans roulette is een enorm voordelig spel voor de liefhebber van het online roulette.

Er wordt zelfs vaker gefluisterd dat als je Frans roulette speelt je meer kans hebt dan het spelen van de andere vormen. En dat maakt het voor ons dan ook een interessant spel.