Roulette pizza, wat is dat nou weer? Een pizza die je wint aan de roulette tafel? Of misschien toch in de stijl van Russische roulette pizza eten? Het is nog veel leuker dan dat, want roulette pizza is een nieuw concept van Hell Pizza, een pizza-keten actief in Nieuw-Zeeland en Australië. Hell Pizza brengt het eten van pizza’s naar een compleet nieuw niveau door je kennis te laten maken met de heetste chili ooit. Benieuwd wat roulette pizza precies inhoudt? Lees dan snel verder!Pizza Roulette Poster

Roulette pizza, wat is dat?

Als ik normaal over pizza typ, krijg je waarschijnlijk niet zo heel erg snel honger. Afhankelijk van jouw voorkeur voor sterke en pittige kruiden krijg je van de onderstaande beschrijving wel of geen honger.

Hell Pizza adverteert met de slogan ‘Het kost niets. Maar iemand zal ervoor betalen. ‘ om haar nieuwe roulette pizza concept te promoten. Om dit dodelijke pizza roulette spel te spelen brengt Hell Pizza twee porties van de ‘heetste chili saus die je ooit zal proeven’ aan op één slice van de hele pizza. En als je mij niet gelooft dan mag je de onderzoekers van de Universiteit van Auckland geloven, want de chili saus schijnt dezelfde kick te geven als pepperspray en gelijk te zijn aan duizend maal de kracht van jalapeno peper.

Het leent zich als een perfect verjaardagscadeau of een slinkse manier om wraak te nemen op een eerdere grappenmaker. In de disclaimer van de pizza keten is te vinden dat zij niet verantwoordelijk zijn voor de emotionele schade die het eten van het ‘vergiftigde’ pizza stuk met zich meebrengt. Afgelopen week schoot Hells Pizza een video waarin je kunt zien hoe het plaatselijke cricketteam pizza roulette speelt, en het resultaat is absoluut geen grapje te noemen.

Hoe werkt Roulette Pizza?

Het leukste aan roulette pizza is dat je Russische roulette op een min of meer verantwoorde manier speelt. Russische roulette, het levensgevaarlijke spel waarbij er altijd wel een dode zal vallen, is natuurlijk een spel dat ik van mijn leven je niet zo aanraden. Echter is Pizza Roulette wel een keer een gokje waard. Want wanneer jij dit met nog eens 7 vrienden zou spelen is de kans maar 16,6666667 % dat jij het hete pizza stuk moet eten.

Het spel werkt namelijk heel eenvoudig. Om wat duidelijkheid te scheppen over hoe roulette pizza werkt is het toelichten van de werkwijze van Hells Pizza handig. Wanneer je een roulette pizza bij Hells Pizza bestelt, verwerkt Hells Pizza in één pizza stuk de hete chili saus. Wanneer de pizza bezorgd is, moet iedereen om de beurt zonder te kijken een pizza stuk pakken. En je snapt al waar het spel naar toe gaat, het doel is om niet het hete pizza stuk te pakken.

Thuis kan jij ook roulette pizza spelen door simpelweg de meest heftige pepers aan te schaffen. Verwerk deze pepers zo onopvallend mogelijk in één pizza stuk en je kan beginnen met het spelen van pizza roulette!

Kijk wel uit dat jij niet degene bent die het hete pizza stuk pakt ;-).