Het lijkt zo interessant, zoveel als je kan inzetten op een getal met roulette en dan dromen dat je wint. Maar is dit wel iets wat je wilt doen? Is het wel normaal om zoveel te willen inzetten en hier stiekem zelfs van te dromen?

Menselijk is het zeker, maar gewenst niet. Zelden zijn er spelers die met een dergelijke strategie (op termijn) weten te winnen. Natuurlijk kan je wel een keer winnen met zo’n hoge inzet. Maar keer op keer een risicovolle keuze maken? Dat gaat je op den duur een extra kostenpost geven die je liever niet ziet verschijnen.

Zonder grenzen gokken. Levensgevaarlijk.

Wat verstaan we onder zonder grenzen gokken

Iedereen heeft van binnen wel een bepaalde grens van tot waar er wordt gegokt. Soms gaan we die grens over, de ene keer verder dan de andere keer. Doordat we zo’n grens overgaan, verleggen we onbewust de grens ook.

Het is dus bijzonder gevaarlijk om je grenzen over te gaan aangezien je al snel de keer daarop nog verder gaat. En dat is nu precies waar het gevaar van gokken zit.

Veel spelers weten namelijk niet waar hun grens zit, totdat ze hem bereiken. Het bereiken van de grens is veelal pas herkend wanneer de grens al overtroffen is.

Als jij je niet prettig voelt na het verliezen van een bepaald bedrag, weet je dat je over de grens heen gegaan bent. Dit is kortom precies wat je niet had moeten doen maar wel is gebeurd.

Met grenzen gokken zorgt ervoor dat er discipline aanwezig is. En dan geen grenzen die je overtreft, maar grenzen die je vanaf te voren met jezelf doorneemt.

Wat zijn goede grenzen

De grens van gokken kan bij iedereen verschillen. De ene speler geeft de voorkeur aan een lage grens en doet dat dan ook omdat er een laag budget is. Maar als je met een hoog budget speelt, zal je ook snelle een hogere grens kiezen. Toch moet er bij iedere speler een grens worden gekozen om jezelf en anderen in bescherming te nemen. Want speler die jou zien gokken, kunnen jouw speelstijl overnemen. Of dat nu goed of slecht is.

Een gezonde grens is het bedrag dat je kunt verliezen en waarbij jij je niet slecht voelt. Vaak is dit bij een speler met een startbedrag van 50 euro, ongeveer een verlies van 40 euro of minder. Dit kan soms nog hoger liggen wanneer de speler zich heel erg op een verlies stort.

Hoe hoger het bedrag, hoe hoger logischerwijs deze denkbeeldige grens. Jij bent de enige speler die deze grens kan trekken. Alleen jij trekt je eigen grens en niemand anders. Maar besef wel hoe belangrijk het is om met een grens online roulette te spelen.