We staan vaak ongemerkt langer aan de roulette tafel dan dat we willen. We hebben het simpelweg niet door, vooral als het budget hard schommelt. Dan is het lastig om te herkennen op welk tijdstip we binnenkwamen en hoelang we al aan de prachtige tafel van groen en rood te vinden zijn.

Je bent niet alleen, ik heb dit probleem namelijk ook gehad. Ik vroeg mij toen af, hoeveel roulette is te veel? Wanneer gok ik ’te lang’, ook al win ik. Want ook als je wint, is het niet altijd even goed om door te blijven gokken.

Iedere gokker heeft zijn eigen grens, en ik vertel je hoe je die kunt vinden.

Beschrijf je eigen gokstijl

Behalve dat iedereen een eigen grens heeft, heeft ook iedereen een andere gokstijl. Ik ben bijvoorbeeld een speler die graag redelijk progressief speelt. Met een budget van 100 euro, zet ik ongeveer 10 euro per ronde in.

Een conservatieve speler zou in dit geval 5 euro inzetten, de minimuminzet. Een agressieve speler kiest er daarentegen voor om juist met een bedrag van om en nabij de 25 euro per ronde (of hoger) te spelen. Deze spelers willen binnen een zo’n kort mogelijk tijdbestek zoveel mogelijk geld winnen.

Veelal volgen zij deze tactiek zodat ze een grote klapper kunnen maken. Een veel voorkomende inzet is dan een tientje op een getal. Bij een goede gok, zouden ze dan 360 euro terug ontvangen.

Met mijn stijl zet je eerder in op quattro’s en combinaties. Losse getallen zet je alleen op in met kleinere inzetten, wat op een vijf euro tafel veelal niet kan.

Als jij je eigen gokstijl weet, dan weet je ook hoe snel je geld uitgeeft. Hoeveel rondes kan jij spelen als je iedere ronde zou verliezen? Als je iedere ronde met een tientje speelt op een budget van 100 euro, zal je 10 rondes kunnen spelen zonder te winnen. Dat is weinig, maar wel voldoende als je op grote kansen inzet. Als je alleen op losse getallen speelt, is de kans aannemelijk dat er tien rondes voorbij gaan zonder winst.

Controle

Een zeer belangrijke factor is controle. Veel spelers vinden het ongelofelijk lastig om na een groot verlies gedisciplineerd te blijven spelen. Zij zetten dan vaak meer in om eerder verlies te compenseren. Dit zorgt negen van de tien keer voor een kettingreactie waardoor je een nog groter bedrag verliest.

Het is belangrijk om juist hier tegenin te gaan en met focus te blijven spelen.

Indien jij van jezelf weet dat je regelmatig emotioneel op een verlies reageert, moet jij je tactiek bijstellen. Dan is namelijk een uur roulette al te veel.

De kans dat je een keer tegen een hoog verlies loopt tijdens een uur roulette is hoog. Speel daarom kort en stop wanneer je op winst staat.

Meer over roulette te weten komen? Bekijk dan de rest van de artikelen op www.onlineroulette.nl en haal er je voordeel uit!