Wat veel mensen niet weten is dat roulette vroeger niet altijd puur een gokspel was. Nu zie je roulette vrijwel alleen nog maar terugkomen als gokspel in online en offline casino’s. Misschien weet je al wel dat roulette al honderden jaren bestaat, maar wist je ook dat we vroeger, een jaar of zestig terug, soms met zijn allen thuis rond de tafel gingen zitten en met een oud roulette (speel) wiel gingen gokken welk getal er ging vallen? Dat weten maar weinig mensen, omdat toentertijd al snel het imago dat roulette als gezelschapsspel had moest worden omgezet naar gokspel. Dit heeft best wat gevolgen voor het huidige imago en speelgedrag van roulette (spelers) gehad. Ik bekijk hoe roulette er tegenwoordig voor staat en wat het had kunnen worden in dit artikel.

Is dit wel een goede verandering?

Door de jaren heen kwam roulette dus steeds meer en meer in het beeld als gokspel, terwijl het dit dus niet altijd was. Een groot probleem van deze transitie is dat veel mensen niet meer weten dat het spelen van roulette niet alleen maar om gokken draait, de gezelligheid is namelijk ver weg. Weliswaar is voor een jaar of vijftig volgens gokexperts roulette verkeerd toegepast, echter ben ik het daar niet helemaal mee eens.

De bedoeling van het spel was in eerste instantie om een rekenkundige theorie te bewijzen. Blaise Pascal is volgens diverse bronnen de bedenker van de eerste variant van het roulettewiel, rond het jaar 1694. Dit is een behoorlijke tijd terug, waardoor er maar weinig goede bronnen zijn die echt kunnen bewijzen dat deze theorie klopt, echter zal het doel nooit geweest zijn om het roulettewiel te gebruiken als gokattribuut. Toentertijd werd er wel gegokt, maar gebeurde het hoogstens via dobbelen. Over gokken en geschiedenis gesproken, het schijnt dat er tijdens de gladiatorengevechten van Caesar al werd gegokt, dus dat gokken al lang aanwezig is zal zonder twijfel waar zijn.

Maar de trend dat gokken niet meer om gezelligheid gaat, is een verontrustende trend waar ik mij ook niet in kan en wil vinden. Gezelligheid moet bij gokken bovenaan blijven, en de ontwikkeling die we op dit moment bij spellen als roulette zien is op zijn minst aan te tekenen.

Wat er moet veranderen

Het kan niet zo zijn dat we de komende jaren nog meer het gezelschapsaspect gaan vergeten, waardoor het tijd is om les te nemen uit hoe we vroeger roulette speelden.

Door te unaniem te kiezen voor de combinatie van gokken en het leuk hebben, kan er mogelijk een betere combinatie van beide werelden worden gemaakt. Natuurlijk wil je geld winnen, maar zonder een winst kan je toch ook een leuke tijd hebben?

De perfecte start naar een leuke roulette tijd is naar mijn mening inspelen op een gratis roulette tafel, waar ik jou van kan voorzien. Check even deze link om gratis roulette te spelen!