Russische Roulette spelen is erg gevaarlijk

We hebben allemaal wel eens van Russische Roulette gehoord, maar of we het ook daadwerkelijk gespeeld hebben is een heel ander verhaal. Wij slaan Russische Roulette maar al te graag en spelen liever online Roulette bij een betrouwbaar casino. Waarom? Omdat Russische Roulette met een geweer met daarin een kogel wordt gespeeld. Het geweer moet tegen je hoofd worden gehouden en je haalt de trekker over. Je weet niet waar de kogel zich bevindt en of deze eruit gaat komen. De kans dat je het overleefd is aanwezig, maar daarmee ook de kans dat je wel door de kogel wordt gedood. Het spelen van Russische Roulette is gevaarlijk en raden wij dan ook duidelijk af.

Bij Russische Roulette wordt een één revolver met één kogel geladen. Er zijn vaak zes kamers in een revolver te vinden en daarvan blijven er dus vijf leeg. Het patroon moet bij iedere beurt 1 zet opzij maken. Je weet daarmee nooit waar de kogel zich bevindt in het geweer. Het is dus ook niet mogelijk om te voorspellen in welk magazijn de kogel zit. Al meerdere jaren wordt het spelen van Russische Roulette streng afgeraden en dat is niet voor niets. Dit ‘spel’ heeft al voor veel doden gezorgd en daarom is het eigenlijk geen spel meer te noemen. Op deze pagina vertellen we je meer over Russische Roulette, maar vergeet niet dat wij het altijd af zullen raden om hiermee te gaan beginnen.

Hoe werkt Russische Roulette?

Als de kogel in één van de kamers van de revolver is geplaatst zal het ‘spel’ gaan beginnen. Er moeten meerdere mensen meedoen om Russische Roulette te kunnen spelen. Dit moeten er minimaal twee zijn. Na het plaatsen van de kogel moet de revolver tegen de slaap worden gehouden. De trekker moet vervolgens worden overgehaald. Als de kogel in de desbetreffende kamer zit, zal deze afgaan en zal de deelnemer zich naar alle waarschijnlijkheid doodschieten. Er zijn zes kamers in een revolver te vinden. De kans dat je jezelf dus doodschiet met Russische Roulette is daarmee 16,7%. Dat is erg hoog en daarmee kunnen we Russische Roulette beter als zelfmoordpoging dan als spel omschrijven.

Al heel wat jaren is Russische Roulette een spel dat gespeeld wordt. Door de jaren heen zijn er ook al veel deelnemers doodgegaan, omdat ze zichzelf hebben doodgeschoten met de revolver. Russische Roulette werd voornamelijk tijdens de oorlogen gespeeld. De soldaten moesten dan al hun bezittingen in de pot leggen en de soldaat die vervolgens zichzelf doodschoot verloor. Al zijn bezittingen werden verdeeld onder de andere soldaten die meededen.

Waar komt Russische Roulette vandaan?

De naam Russische Roulette doet je direct denken aan dat het spel uit Rusland komt. Maar is dat ook echt het geval? Over de geschiedenis van Russische Roulette is niet heel veel bekend en daarom is het nooit met zekerheid te zeggen waar het gestoorde gokspel eigenlijk vandaan komt. Wel is er bewijs dat het spel in de 19de eeuw al gespeeld werd. Toch lijkt het spel nog een veel verdere geschiedenis te hebben, maar of het spel daadwerkelijk uit Rusland komt is nog steeds niet duidelijk.

Door de jaren heen is Russische Roulette steeds bekender geworden. De eerste keer dat de term Russische Roulette gebruikt werd was in een kort geschreven verhaal van de Rus Yuri Galipov. Door hem werd een spel beschreven dat tussen de gevangenen gespeeld werd en de bewakers dirigeerden het spel. Het verhaal speelde zich toentertijd af in Goelag, waar in die tijd veel krijgsgevangenen naartoe werden vervoerd. Het spel werd gespeeld tot het moment dat één gevangene zichzelf doodschoot met de revolver.

In de afgelopen vijftig á zestig jaar is Russische Roulette steeds vaker aan het licht gebracht in populaire media. Zo is het spel onder andere te zien in de filmklassiekers The Deer Hunter en Apocalypse Now. 

Russische Roulette met pizzapunten

Het spelen van Russische Roulette is dus echt alles behalve een goed idee. Wie wil zijn leven nou op het spel zetten door een revolver tegen zijn slaap te houden? Wij kunnen niemand bedenken en zelf gaan we ons er ook nooit aan wagen. Het is natuurlijk veel leuker om een vriendelijkere manier van Roulette te spelen. Kies bijvoorbeeld liever voor Roulette Pizza.

Bij Roulette Pizza wordt een pizza gemaakt en deze wordt in stukken gesneden. Iedereen die meedoet aan het spel Roulette Pizza moet een pizzapunt pakken en opeten. Op één van deze pizzapunten zit chilidrop. Dit is de heetste peper ooit. Wie de chilidrop op zijn pizzapunt heeft en deze dus opeet zonder het te weten, zal verliezen en natuurlijk direct zijn mond willen blussen. Roulette Pizza is aan komen waaien uit Nieuw-Zeeland en is daar nog steeds een hele hype.

Andere leuke Roulette varianten

Zoals we meerdere keren aangeven is het Russisch Roulette niet echt iets waar wij van houden. Wij houden het liever bij de wat minder risicovolle Roulette varianten. Zoals bijvoorbeeld Haar Roulette en Chatroulette waarbij je kan chatten via een bepaalde site met totaal willekeurige mensen. Haar Roulette is ook leuk om eens te proberen. Het is meer iets voor vrouwen, je kiest met het spel als het ware je nieuwe kapsel. Middels een soort van Roulette systeem kom je uit op de meest gewaagde kapsels. Wil je meer weten over Haar Roulette? Kijk dan eens hier.