Chatroulette

Robbie Williams op ChatrouletteEen totaal andere manier van roulette waar iedereen, wereldwijd ook van gehoord heeft is chatroulette. Deze leuke manier van ontspannen waarbij het totaal niet gaat om het winnen van geld is een avontuur op zich.

Je moet denken aan Russisch roulette alleen dan met de webcam. Je zet je webcam aan en er komen mensen in jouw beeld en dit zijn dus mensen die over de hele wereld verspreid zijn.

Iedereen die zich ook maar via de website aanmeld kan op jouw scherm verschijnen. En doordat het toegankelijk is, je hoeft namelijk jezelf niet te registreren met een gebruikersnaam, email adres, adres, wachtwoord of wat dan ook, kun je meteen beginnen. Je zult ook zien dat er enorm veel mensen op die site te vinden zijn.

Het leuke er van is ook dat je ieder moment weg kan klikken. En gelukkig maar want het staat er vaak om bekend dat mensen allerlei niet toepasselijke handelingen uitvoeren die niet geschikt zijn voor jong en oud.

Vooral voor de jongere mensen is het zeer af te raden. Doordat je anoniem bent, mensen zien namelijk niet wie jij bent, kun je er vanuit gaan dat er dan voor veel mensen dan geen schroom is, alle remmen gaan dan los.

En wil je dat dan zien? Voor sommige mensen is het antwoord dan een volmondige ja, voor sommige niet. En dat maakt chatroulette nu zo hartstikke leuk en zo spannend. Ieder moment kun je een gek of idioot op je scherm krijgen.

De website bestaat al best lang, sinds 2009 en november om exact te zijn. Toen heeft de 17 jarige Russische student, Andrey Ternovskiy uit Moskou gelanceerd. De website en het spel begon vanaf dag 1 al goed te lopen. Overal ter wereld begonnen mensen zich aan te melden.

Maar de grote hype is pas begonnen toen Good Morning America, The New York Times, en New York Magazine er veel aandacht aan schonken in februari 2010. Dat is exact 3 maanden later. En sindsdien is de populariteit enorm omhoog geschoten want er zijn maar liefst 500.000 bezoekers iedere dag op de website te vinden.

Andere leuke anecdotes van de site zijn natuurlijk dat er ontzettend veel bekende filmsterren en rockstars zich op de website begeven. Je kunt bezig zijn met spelen en ineens Robbie Williams op je scherm zien die daar naar wat er rond wordt gefluisterd vaak vertoond.

En zeg nou zelf, zou jij dat niet doen als ster zijnde? Lekker anoniem zonder traceringsmogelijkheden met je fans of mensen praten, ideaal toch. En dat is ook de rede waarom deze site blijft groeien. Op Youtube zijn er al veel video's te vinden van mensen die zichzelf flink voor schut zetten op deze website wat natuurlijk hartstikke leuk is.

Hoe werkt chatroulette? Het is heel erg gemakkelijk. Als eerst ga je naar de website van chatroulette, zorg er voor dat je geluid van je computer of laptop aan staat. Zorg er ook voor dat je een webcam hebt. In veel laptops zitten beide tegenwoordig al ingebouwd en kun je meteen aan de slag.

Je drukt op start of F2 en je gaat meteen beginnen. Er wordt iemand anders gezocht en je kunt meteen beginnen. Het is daarmee een van de leukste sites die je kunt bezoeken.