Je bent waarschijnlijk meerdere keren spelers tegengekomen die je op meerdere roulette tafels tegelijk zag spelen. En je vroeg je mogelijk af; ‘waarom zullen ze dit doen’. Heeft dit echt zin? En wat is hun gedachte achter deze vorm van Multi-roulette?

Er bestaan verschillende aanduidingen van deze wijze van roulette spelen. Het liefst noem ik deze vorm Multi-roulette. Aangezien je op een meervoud tafels aan het spelen bent.

De precieze dynamiek van dit spel leg ik graag aan je uit. Want de spelers die Multi-roulette hebben een gedachte die je mogelijk niet zou verwachten.

Wat is Multi-roulette precies?

Je zal je vrij snel moeten afvragen wat er aan de hand is als je een speler Multi-roulette ziet spelen. Want het ziet er ook gewoon raar uit. Een speler die op meerdere roulette tafels tegelijkertijd probeert te spelen. Waarom zou je niet gewoon op een tafel deze inzetten kunnen combineren tot een enkele inzet?

Wat voor mij persoonlijk deze vraag altijd zo interessant heeft gemaakt, is de daadwerkelijke reden. Het is namelijk bijgeloof. Het niet vertrouwen van de ene tafel en op nog een tafel spelen om je fijner te voelen bij het idee dat er een van de tafels niet in jouw voordeel kan zijn.

Voorstanders van Multi-roulette zijn aanzienlijk in de minderheid. Dit komt doordat relatief weinig roulette spelers deze mate van bijgeloof vertonen. We geloven weliswaar dat getallen waar we enige connectie bij hebben, eerder kunnen vallen. Maar ergens beseffen we dat dit slechts bijgeloof is.

Multi-roulette spelers kijken naar statistieken

Als een bepaald getal lang niet gevallen is, kijken spelers die Multi-roulette spelen hier met grote interesse naar. Ze maken dan vaak de keuze om juist wel op deze getallen in te zetten. Ook zijn ze veel bezig met waar andere mensen op inzetten. Zet iedereen op getal 36 in, dan zetten zij hier niet op in.

Fysieke roulette kan soms erg langzaam zijn

Een goede reden om in een casino op meerdere tafels te spelen, is om het tempo wat te verhogen. Als je op een enkele tafel speelt, kan roulette erg langzaam zijn. Soms kan het wel 5 minuten duren voordat er een nieuwe ronde is geweest. Je haalt het dus eenvoudig om op meerdere tafels in te zetten.

Dit is ook een reden waarom veel spelers Multi-roulette spelen. En kan je het ze echt kwalijk nemen? Vooral als er geen bijgeloof bij komt kijken?

Als het aan ons ligt niet.