Het hebben van een budget is voor velen een gegeven. Zonder budget naar het casino gaan en dit niet afgesproken hebben met jezelf vraagt om problemen. Ook voor online roulette is zo’n budget overigens een verplichting, zoals je straks gaat merken.

Je wilt als je gaat spelen ervoor zorgen dat er een bepaalde regel is waar jij je aan kunt houden. En een budget is min of meer een regel bij roulette. Je mag namelijk niet boven je budget gaan.

Ik heb harde maar duidelijke regels wat betreft het budget bij roulette. En dit is ook voor jou een goede manier om je roulette budget in toom te houden.

Hoe stel je een goed roulette budget op en hoe belangrijk is het? Ik ga het je uitleggen!

Een goed budget opstellen

Eerst gaan we natuurlijk kijken hoe we een goed en representatief budget gaan opstellen. Je wil bij roulette niet een budget kiezen dat uit verhouding is. Dus het budget dat gekozen moet worden, moet in verhouding staan met wat je wil uitgeven.

Mijn vaste regel is dat ik nooit meer dan 1 procent van het vermogen kies om mee te spelen als budget. Je kunt niet de fout ingaan als je maximaal 1 procent pakt.

Natuurlijk is er dan nog steeds de regel dat je niet te agressief met dit budget moet spelen. Hoe agressiever je namelijk met zo’n budget zou spelen, hoe gevaarlijker het spel met een dergelijk budget wordt.

Richt er dan op om een budget te kiezen waar jij je kunt vasthouden voor een procent. Iedere procent meer moet als zeer risicovol onthouden worden. Je kunt namelijk niet zomaar zulke risico’s toelaten en je budget laten toenemen.

Kies voor een realistisch budget. Ga niet verder dan dat verantwoord is.

Waarom is een budget zo belangrijk?

Zonder een budget gaat het je niet lukken om verantwoord te spelen. Je kunt dan misschien nog wel winnen, maar het is je niet op een verantwoorde manier gelukt.

Een budget zorgt er straks voor dat jij je kunt vasthouden aan een limiet. Zonder een limiet ga je te makkelijk met te veel geld geven. En dat is niet wat verstandig is bij een variabel spel als roulette.