Je ziet verschillende spelers gemotiveerd aan de roulette tafel staan als je bij een fysiek casino speelt. Tientallen spelers zullen geïnteresseerd zijn in een bepaald getal. Ze hopen net als jou dat ze winnen. Maar is er iets dat jij van deze spelers kunt leren? Ik maak vijf lessen die je kunt meenemen als je naar andere spelers kijkt. Hoeveel waarde moet je hechten aan de successen van andere spelers? Moet je een winnaar volgen of een verliezer zo min mogelijk? Wat zijn aanwijzingen dat een speler goed is? Het prachtige spel der kansen kent zo zijn soorten spelers. Ik leg je uit welke spelers voor welke informatie kunnen zorgen.

De winnaar aan tafel

Iedereen is jaloers op de grote winnaar aan tafel. Je hoort op afstand dat er gewonnen wordt en je neemt een kijkje bij de desbetreffende tafel. Je hebt niet direct door om welke speler het gaat. Want winnende spelers hoeven niet altijd even duidelijk naar buiten te brengen dat ze winnen. Alleen hoe herken je een winnaar? Vergeet niet dat spelers namelijk ook kunnen doen overkomen als ze winnen. Je kunt niet als graadmeting het aantal chips nemen. Stel je voor dat een speler 20 chips van 100 euro heeft. Dit is dus een stack van 2000 euro.

Je zou denken dat deze speler aan het winnen is. Dat hoeft echter niets te betekenen. Want spelers kunnen met stacks spelen waar al een verlies in zit. Als deze speler zich voor 4000 euro heeft ingekocht, wil dat zeggen dat er een verlies met roulette van 2000 euro is. Geen fijne winst dus voor deze speler. Alleen mogelijk komt dat wel zo op jou over. Als jij besluit deze speler te volgen en zijn strategie toe te passen, kan jij op hetzelfde resultaat als hem eindigen.

Het leek namelijk of hij aan het winnen was, toch? Pas als jij merkt dat jij aan het verliezen bent, weet je dat het geen winnaar maar een verliezer was. Deze zogenaamde winnaar heeft ervoor gezorgd dat jij nu in de min staat. Iets waar je zonder twijfel niet gelukkiger van gaat worden. Wat nu?

Kies voor de neutrale speler

De beste spelers zullen de behoudende neutrale spelers zijn. Af en toe inzetten op getallen, kleine bedragen in verhouding tot de bankroll en een normale reactie. In het beginsel is roulette een spel om plezier mee te beleven. Zet dit op de eerste plek, en ga dan pas kijken hoe jij nog meer kan winnen. En vergeet vooral niet te veel te hopen dat jij net zoals de winnaars wordt. Geluk is altijd een bepalende factor bij roulette.