Een van de vreemdere vormen van roulette is wel het boule roulette. Boule roulette wordt in principe hetzelfde gespeeld als alle andere online roulette vormen maar toch is er een groot verschil. En juist dat verschil maakt het spel hartstikke leuk voor veel mensen die het leuk vinden om exotische spelvormen van roulette spelen uit te proberen.

Maar we moeten wel heel erg eerlijk zijn, we hebben tot nu toe namelijk online nog geen enkele aanbieder gevonden die het in het Engels of Nederlands aanbiedt. Hoe dit komt is simpel, het is eigenlijk een spel speciaal voor Franse spelers. Zoals zij al de Franse vorm van roulette hebben, hebben ze er nog een, boule.

Boule betekent eigenlijk bal in het Frans. Letterlijk vertaald heet het spel van ook boule roulette. Waarom het zo heet is eigenlijk simpel. De cilinder van het spel draait namelijk niet. Dat houdt in dat het balletje in de cilinder wordt gegooid en het enige wat dan beweegt is het balletje.

Zodra het balletje stopt met draaien gaat hij als een wirwar over de cilinder heen en rolt hij zo op een van de nummers. De Boule roulette nummers hebben net als het gewone online roulette ook gekleurde vakjes. Zo kun je kiezen op welke kleur je geld in wilt gaan zetten.

Valt het balletje op de goed gekozen kleur dan ontvange je daar natuurlijk ook weer een mooi bedrag voor. Vaak is het een verdubbeling van je inzet. Dus zet je bijvoorbeeld 20 Euro in, dan krijg je bij een goede gok 40 Euro terug.

Het balletje bij Boule roulette is een rubberen bal. Net zo klein of wellicht iets groter maar het principe is het exact hetzelfde. Verder ziet de tafel er anders uit. Je hebt maar een paar vakken waar je je inzet op kan plaatsen vergeleken met het andere online roulette spel.

Als je kijkt naar bijvoorbeeld Europees roulette oftewel de pro versie dan zie je een hele grote tafel met hartstikke veel nummers. Als je kijkt naar de Boule roulette dan is de tafel veel kleiner. In principe heb je namelijk maar 9 nummers waar je uit kan kiezen en waar je dus je chips op kunt zetten met een inzet naar keus.

Maar je kunt natuurlijk niet zomaar ieder bedrag inzetten. Er zijn sommige mensen die online roulette met hoge inzet spelen en dus bij wijze van spreke zomaar 1.000 Euro per ronde inzetten. Je kunt dan bij het juist raden van de kleur, zwart of rood, je inleg verdubbelen.

Maar bij Europees roulette bijvoorbeeld als je daar op een nummer staat en dat nummer is goed geraden van jou dan wordt jouw inleg vermenigvuldigt met 36. Dat houdt dus in dat je inleg van 1.000 Euro naar 36.000 Euro gaat. Je kan dus in een paar minuten al meteen een jaarinkomen verdienen.

Een ronde dat het balletje gaat draaien kan al veel betekenen. Natuurlijk is de kans klein dat je het goede getal raad. Maar mocht je een avond met veel risico willen spelen en je kans willen wagen dan kun je dat doen, je weet tenslotte maar nooit.

We gaan even verder met de tafel van Boule roulette. Je hebt bovenin en onderin de tafel (vanuit de zijkant gezien) de keus om op een kleur te gokken. Dit kan zoals je wel weet alleen zwart of rood zijn. De andere bovenkant en onderkant, vanuit de cilinder van de tafel gezien kun je inzetten op de kleine cijfers (small) en onderin op de grote cijfers (big).

De small cijfers zijn 1 tot en met 4. De grote cijfers zijn 6 tot en met 9. Het is ook niet meer dan logisch omdat we 2 alinea’s naar boven al uit hebben gelegd dat het Boule roulette spel uit negen cijfers bestaat. Dat zijn nu al een aantal manieren hoe je je geld in kan zetten.

Dan is er nog een manier waarop je in kunt zetten. En dat is op de even nummers en de oneven nummers. Als je de tafel dan bekijkt dan zie je bovenin, vanuit de cilinder gezien op de oneven nummers die bestaan uit 1,3,7 en 9.

Kijk je onderin dan zie je de even cijfers die bestaan uit 2,4,6 en het laatste nummer 8. Er is dus meer dan genoeg kans. Maar je hoeft niet op 1 manier geld in te zetten. Je kan allerlei combinaties maken zoals de oneven nummers en een kleur.

Als de bal dan op een oneven nummer valt met de zwarte kleur heb je dubbel prijs. Kortom, Boule roulette is een hartstikke leuk en spannend spel wat anders is dan andere online roulette spelletjes.