We hebben het erg vaak over tips die je moet weten om het zo goed mogelijk te doen aan de roulette tafel. Dat is natuurlijk hartstikke leuk en handig om te horen. We hebben het alleen té weinig over de dingen die je

niet

moet doen aan de roulette tafel. En dat zijn er behoorlijk wat, want ik zie spelers nog te vaak dezelfde fouten maken. Dat is onnodig en dus zonde, want met de juiste tactiek kom je een stuk verder met het spel roulette.

Leer wat je per ronde in moet zetten

Het gaat bij het gros van de spelers die verliezen al vroeg fout. Bij het bepalen van de inzet, kiezen veel spelers namelijk een verkeerd bedrag. De grootste fout is het kiezen van een te hoog bedrag, een bedrag dat niet in verhouding staat met je budget.

Stel je voor dat je met een bankroll speelt van 500 euro. Je hebt van te voren bepaald dat je op een winst van nog eens 300 euro uit wil komen. Meer dan een verdubbeling, je moet dus flink inzetten om dit te kunnen halen.

Wat is dan slim om te doen, een risicovolle inzet van de helft van je budget op rood of een inzet van 10 euro per stuk op drie losse getallen?

Met optie 1 heb je maar 2 kansen om er wat van te maken. Als je al 1 keer verliest, moet je twee keer achter elkaar winnen om nog break-even te eindigen. Valt twee keer de risicovolle inzet niet, dan ben je je budget kwijt en ben je klaar. Geen goede optie dus.

Kijken we naar optie 2, dan zien we een veel interessanter beeld. Dan zien we namelijk dat we tenminste tien keer een inzet op drie getallen kunnen plaatsen. Alleen als we tien rondes achter elkaar zouden verliezen, zou de complete bankroll verspeeld zijn. Het is dus interessanter om te kiezen voor een kleinere inzet waar je langer mee kunt spelen, al is het alleen al omdat je een leukere tijd aan de tafel zult beleven.

Controle verliezen

Misschien wel gevaarlijker, is het verliezen van de controle over het spel. Wanneer je gokt en niet meer realiseert dat je winst of verlies daalt naarmate je acties onderneemt, kan je op een zeer gevaarlijk pad terechtkomen.

Je moet voortdurend bezig zijn met het bijhouden van je winst of verlies. Ook als het even niet meezit, moet je klaar zijn om te calculeren hoe je ervoor staat.

Niets is zo risicovol als het slecht bijhouden van je winsten of verliezen, aangezien je dan op een pad kan komen waar je meer verliest dan je lief is.

Als je op winst staan, is het ook belangrijk dit in de gaten te houden. Wanneer je namelijk een goede winst hebt bereikt, is het tijd om te stoppen.