Waarom kiezen we bij roulette rood? En waarom de ander zwart?

Het zal je misschien verbazen, maar we kiezen wel degelijk een kleur aan de roulette tafel met een reden. De kleuren rood en zwart vertegenwoordigen veel en veel meer gevoelens dan dat je waarschijnlijk denkt. De achterliggende beweegredenen om een kleur te kiezen kunnen verklaren waarom jij wel of niet voor de kleur zwart kiest om geld bij roulette op in te zetten. Rood en zwart zijn al jaren de kleuren die de roulettetafel overheersen, maar het verhaal hierachter is toch wel heel erg interessant. Want wat is nu eigenlijk de reden dat er mensen zijn die kiezen voor rood of zwart? En welke mensen kiezen zwart en wie kiezen er rood?online2rrr

De kleur rood

De kleur rood is een van de drie meest gebruikte kleuren in het kleurenlandschap. In principe kunnen we zwart en wit natuurlijk niet echt tot een kleur rekenen, waardoor deze ook niet tot de top 3 behoren.Rood staat voor een scala van gevoelens en kenmerken. Ten eerste kenmerk de kleur rood de doorzettingskracht en drift van een persoon. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het rode doek dat bij stierenvechten wordt gebruikt. Dit kenmerkt de blindheid voor een kleur, soms ook wel te vertalen naar de grenzeloosheid van een gevoel zoals liefde.De matador staat dapper met het rode doek te zwaaien om de stier zijn kant op te lokken. Deze matador, dat ben jij, mits jij graag kiest voor de rode kleur bij roulette. Want als matador ben jij er ook mee bezig om de stier, het beest dat roulette heet, te verslaan. Door de gok te nemen en een inzet te plaatsen laat jij de stier op je afkomen en doe je er alles aan om de stier af te wenden door natuurlijk te winnen.

De kleur zwart

De kleur zwart kenmerkt daarentegen weer een totaal andere betekenis, namelijk dat je liever op een betrouwbaar en standvast iets inzet in plaats van dat je de gok neemt. Bij roulette is dit natuurlijk absoluut niet het geval, aangezien de kans op een hit op rood of zwart precies even groot is, maar als we teruggaan naar de geschriften van de oude Grieken, kunnen we de prachtige omschrijving van de kleur zwart toch proberen toe te passen op dit magische casino spel.De kleur zwart hoeft namelijk niet geïnterpreteerd te worden als een 'donkere' kleur. Natuurlijk is het dit wel, maar in de Griekse oudheid werd deze kleur juist als een lichte en positieve kleur voor de mensheid gezien. Het gaf namelijk een signaal van kracht en overwinning af waardoor veel Griekse strijders zich zwart lieten verven middels roet. Deze kleur kenmerkt dus voor sommigen nog steeds de kans op overwinning aan de roulettetafel.Welke kleur je ook kiest, besef dat er altijd een leuk verhaal achter de gekozen kleur zit!