De logica achter het roulettewiel

We maken er allemaal vaak gebruik van maar weten er maar zo weinig over; het roulettewiel. Dit knap stukje technologie wordt bij iedere vorm van roulette gebruikt om te bepalen welk getal er valt. Door het spinnen van de bal compleet willekeurig te beëindigen valt het balletje in een vakje waarboven een getal is weergegeven. Het uiteindelijke nummer bepaalt of jij wel of niet wint. Hoe het roulettewiel echt werkt is voor velen een raadsel, echter is wel bekend. Wil jij ontdekken hoe het roulettewiel werkt? Ga dan snel verder met lezen!roulette-wheel-3

De getallen op het roulettewiel

Er is maar één vorm van roulette waarbij het ontwerp van het roulettewiel verschilt van het roulettewiel zoals we hem kennen, namelijk bij Amerikaanse roulette. Bij het Amerikaanse roulettewiel hebben we namelijk te maken met nog een getal; 00. Deze toevoeging zorgt ervoor dat het casino extra thuisvoordeel heeft en dat de kans voor jou om te winnen dus lager is dan bij Europese roulette. Wil je daarom genieten van een voordeliger thuisvoordeel, dan raad ik je aan altijd te kiezen voor Europese roulette en Amerikaanse roulette links te laten liggen.Over welk wiel we het ook hebben, de cijferkundige volgorde van de getallen op het roulettewiel lijkt op het eerste gezicht onlogisch. Echter is de plaatsing van de getallen goed overdacht en zit er wel degelijk in patroon in deze cijferreeks.

Indeling van het roulettewiel

De eerste reden achter de plaatsing van deze getallen is het verwarren van de speler. Doordat de getallen op zo'n onlogische volgorde gesorteerd zijn is het lastig of zelfs bijna onmogelijk om voor de speler een fout in het wiel te ontdekken omdat de getallenreeks vrijwel niet te onthouden is. In combinatie met de layout van de roulettetafel in het algemeen is het nog lastiger om de getallen succesvol te verwerken. Echter zal de professionele roulette speler geen problemen hebben met het onthouden van de cijferreeks. Als jij de getallen uit je hoofd zou willen leren is de volgende tip erg handig.Ten eerste kan je onthouden dat ieder getal op het roulettewiel telkens om en om een andere kleur kent. Je zult nooit twee keer rood of zwart naast elkaar op het roulette wielvinden. De verspreiding van de kleuren is een cruciaal onderdeel van het roulettewiel en zal daarom ook altijd intact worden gehouden.Ook zijn de lage getallen 1-18 en de hoge getallen 19-36 zo optimaal mogelijk verspreid. Dat betekent dat de lage getallen nooit worden opgevolgd door nog meer lage getallen. Het roulettewiel is zo ontwikkeld dat je iedere keer, net zoals bij de kleuren, een laag en hoog getal naast elkaar ziet staan.Ten slotte zijn even en oneven nummers zo goed mogelijk verspreid. Net zoals bij de eerder genoemde factoren zullen even en oneven getallen elkaar altijd opvolgen en zal je nooit twee keer even of oneven achter elkaar op het roulettewiel vinden.Het gerucht gaat nog steeds dat het roulettewiel is uitgevonden door rekenkundige Blaise Pascal, die in de jaren daaropvolgend meerdere zeer veel besproken rekenkundige theorieën heeft gepubliceerd.