Is er een onderscheid te maken tussen de vele verschillende roulette spelers? Naar mijn mening wel, namelijk tussen de mensen die inside bets maken en de spelers die kiezen voor outside bets. Het grote verschil zit hem in het nemen van verschillende risico’s, aangezien outside bets een lager risico kenmerken maar vaak wel een hogere inzet verlangen. Daarom is het maken van een splitsing tussen beide soorten spelers interessant voor de beginnende roulette speler. Wat moet jij doen? Kiezen voor een inzet op een individueel getal of is de kleur rood beter om mee te beginnen?images-63

Wat zijn inside bets?

Laten we beginnen met wat inside bets eigenlijk zijn. Je moet een inside bet zien als het binnenste vlak van de roulettetafel, en daarmee bedoel ik natuurlijk de losse getallen. Roulette kent 37 getallen, inclusief het getal 0. Al deze 37 getallen rekenen we tot inside bets omdat ze op het binnenste vlak van de roulettetafel te vinden zijn. In vergelijking met de outside bets kenmerken de inside bets een veel hogere uitbetaling, met een uiterste van 35 keer je inzet als winst. Echter kunnen er ook inzetten worden geplaatst waarbij je 8 of 17 keer je inzet terugkrijgt. dit zijn inzetten op twee of vier getallen. Ook is een inzet mogelijk op 6 getallen. In dat geval krijg je vijf keer je inzet uitbetaald.

Een inzet op een ‘inside bet’ kan je dus meer geld opleveren. Maar de kans dat je wint is logischerwijs ook direct lager.

En outside bets?

Outside bets bestaan uit inzetten op kolommen en simpele kansen. Laten we beginnen met de simpele kansen. Als we het over simpele kansen hebben kies je voor inzet op bijvoorbeeld een kleur (rood/zwart), oneven/even en laag/hoog ook wel bekend als 1-18/19-36. Als je op een van deze kansen inzet, krijg je bij winst 1 keer je inzet terug plus je oorspronkelijke inzet. Stel je zet 5 euro in, dan krijg jij je 5 euro plus inzet terug. Dit geldt voor

alle

simpele kansen. Het enige wat je doet is dus kans maken op een verdubbeling van je inzet.

Er zijn echter nog meer outside bets waarbij je met andere uitbetalingen te maken hebt. Zet je in op een kolom? Dan krijg je behalve je inzet ook nog 2 keer je inzet terug. Dus stel je zet 5 euro in, dan is je winst 10 euro plus 5 euro inzet, dus heb je 15 euro als gevolg. Je kunt in totaal op zes kolommen inzetten, waarbij je bij alle kolommen op dezelfde uitbetaling kan rekenen.

Wat moet ik kiezen? ?

Dus wat moet jij kiezen als beginnende roulettespeler? Een inside of outside bet? Ik raad je aan als beginnende speler je inzet te baseren op je speltegoed. Als je weinig tegoed hebt, kan je eerst wat rondspelen op simpele kansen en kolommen. Als je geduld hebt en het niet erg zou vinden om op hogere risico’s te starten, kan je kiezen voor inside bets.