Wat is er belangrijker dan blackjack in een casino? Je weet het al, mijn favoriete spel roulette. Het is mij maar al te vaak voorgekomen dat ik een nieuwe speler roulette moest leren. Want als je wilt dat iemand het spel leuk gaat vinden, is het wel handig om te weten hoe het spel werkt. Daarom moet jij ook weten hoe je iemand roulette kan leren. Dit kan je eenvoudig zelf doen, door het geven van tips. Je hoeft geen uitgebreide uitleg te geven, het voorzien van je medespeler van wat handige tips is al voldoende om roulette te begrijpen.

Las Vegas,Navada
Las Vegas,Navada

Waar moet je op inzetten?

Inzetten bij roulette, even alle inzetmogelijkheden opnoemen zal je medespeler niet echt helpen. Want zou jij bij het horen van alle inzetmogelijkheden direct alles onthouden? Vast niet, en ik ook niet. Je kan daarom beter eenvoudig beginnen en dat doe je door het opnoemen van inside en outside bets.

Outside bets noemen we de inzetten op onder andere simpele kansen. Simpele kansen zijn bijvoorbeeld rood/zwart, oneven/even en laag/hoog. Alle simpele kansen betalen 1 keer je inzet uit. Alle overige kolommen betalen twee keer je inzet uit. Daarmee leg je in een seconde al uit hoe de outside bet bij roulette werken.

Laten we doorgaan naar de inside bets, iets wat voor de gevorderde spelers vaak interessant is. De inside bets zijn inzetten op individuele getallen zoals 0 en 36. Als je op een getal inzet en dat getal valt, dan krijg je 35 keer je inzet terug. Je kan dus veel meer winnen met een klein bedrag wanneer je op een individueel getal inzet. Echter is de kans ook een stuk kleiner dan wanneer je op een simpele kans inzet.

Hoe ga je met je geld om?

De meest gemaakte fout onder beginnende roulette spelers is dat zij te veel geld inzetten. Zij doen niet aan roulette bankroll management en pompen dus binnen de kortste tijd al hun geld er doorheen. Hoe moet je dan wel met je geld omgaan?

Op een gedisciplineerde en verantwoorde manier. Je moet namelijk het bedrag inzetten dat voldoende is om ook meer dan een ronde te kunnen spelen. Het is dom om in een paar rondes al je geld op het spel te zetten. Een spelletje rolletje is anders zo voorbij. Het is een stuk verstandiger om van te voren uit te rekenen wat je per ronde kan inzetten zodat je wat langer kan spelen. Vooral voor beginnende spelers kan dit meer plezier brengen dan lukraak inzetten op losse getallen.

Win je? Stop op tijd

Als je wint, moet je niet altijd meer willen en is het slim om soms te stoppen terwijl je aan kop ligt. Roulette is een kansspel waarmee je zo al je geld weer zou kunnen verliezen. Wees daarom blij met je verlies, ongeacht de hoogte ervan en kom op een later moment weer terug om je geluk nogmaals te beproeven.