De grootste fout die ik nog steeds veel roulette spelers zie maken, is het niet hanteren van een budget. Of dat nu bij online roulette is of in de betonnen casino’s, soms kan ik bijna niet geloven hoeveel mensen er zonder duidelijk budget spelen Hier zitten veel gevaren aan verbonden, waardoor spelers te lang doorspelen en meer verliezen dan de afspraak was. Eigenlijk zit daar nog vaak het grootste probleem, want er was geen afspraak. Hoe kan je daar als speler wat aan veranderen? Op welke manier kan jij bij roulette de concurrentie een hak zetten en doorvechten tot de top? Met een budget.

Waarom zou ik een budget moeten hanteren?

Natuurlijk, als je zwemt in het geld hoef je helemaal geen budget te hanteren. Maar ik geloof niet dat je dan nog dit artikel aan het lezen bent. Mogelijk ben je dan in je Bugatti Veyron tegelijkertijd voor het stoplicht een potje Rush Poker aan het spelen. Afijn, laten we eens bekijken waarom spelers een budget moeten hanteren.

Je kan je vast wel voorstellen dat je als roulette speler graag doorspeelt als het lekker gaat. Vaak zal je ook wel kiezen om door te spelen als het niet lekker gaat, want je wilt vanzelfsprekend nog op een winst uitkomen.

Hier zit echter al het eerste probleem, want je weet dus eigenlijk al niet waar je grenzen zitten. Het is menselijk om de keuze te maken om na een verlies door te spelen, ook bij een winst. De adrenaline in combinatie met het stofje dopamine, dat vrij komt bij het doen van iets dat je leuk vindt waardoor het verslavend kan worden, zorgt ervoor dat je maar al te graag door wilt gokken. Daarom moet er iets gebeuren en een budget kan daar enorm bij helpen.

Hoe stel ik een goed budget op

Om te beginnen moet je altijd een uiterst klein deel van je vermogen gebruiken om mee te gokken. Tienduizend op je bankrekening? Dan mag je nooit met meer dan een paar honderd euro spelen. Helemaal als je het geld in de toekomst mogelijk nog een keer nodig hebt, dan zal je echt voorzichtiger met je geld om moeten gaan.

De kosten kunnen verhoudingsgewijs behoorlijk oplopen als het even allemaal niet lekker gaat. Voor die tijden moet je er ook zijn, dat doe je door je budget op dat moment leeg te laten lopen.

Als je een realistisch budget kiest, dan zal je ook veel minder snel tegen dergelijke problemen aankomen. Het is zonde als je een budget zou kiezen dat hoger is dan wat je zelf eigenlijk wilt.

Vind je het lastig om een budget te hanteren, dan kan je bijvoorbeeld maar een x bedrag op je betaalrekening zetten en de rest op je spaarrekening. Ook kan je het limiet dat je op een dag maximaal mag opnemen of overmaken naar beneden bijstellen.