Mijn artikel van alweer 2 jaar terug over Doritos Roulette staat nog altijd bovenaan de zoekresultaten. Geen wonder natuurlijk als je beseft hoe populair de Doritos Roulette chips wel niet was (en nog steeds is). Sindsdien probeer ik ieder half jaar met een leuke variant op Doritos roulette te komen. Zo kwam Egg Roulette eerder voorbij en ook wodka roulette. Maar deze keer is daar de peper en paprika roulette. Jawel, we gaan nu echt iets leuks doen!

Maar wat is Paprika en Peper roulette dan precies? Ik denk eigenlijk niet dat je het wil weten, maar stiekem ook wel. Lees snel verder.

Zo moet jij Paprika en Peper roulette spelen

Durf jij het aan om met je vrienden Paprika en Peper roulette te spelen? Dan kan ik je alvast vertellen dat je flinke cohones hebt. Want als je een paar verkeerde happen neemt, dan kan er zomaar een rode peper of jalapeno in je mond zitten waar je vast geen zin in hebt. Of wel als jij toevallig een echte peper liefhebber bent. Dan is zo’n chili peper natuurlijk niets voor jou.

Als jij het aandurft, dan is dit wat je nodig hebt om Paprika en Peper roulette te spelen.

2 zoete paprika’s (rood)

1 groene paprika

1 jalapeno peper

1 rode peper

1 chili peper

Vervolgens hak je de zoete en groene paprika’s zo klein mogelijk. Probeer de paprika’s net zo klein te krijgen als straks de pepers worden gesneden. De pepers mag je namelijk wat groter laten zodat ze in vorm relatief gelijk zijn aan de paprika’s. Anders kan je natuurlijk direct voelen welke stukjes paprika zijn en welke niet!

Gooi alles in een grote schaal en het spel kan beginnen!

Pak een dobbelsteen, roulette wiel en je kunt Paprika en Peper roulette gaan spelen. Bij een dobbelsteen kan je iedere deelnemer een getal geven. Valt dat getal, dan moet er een klein handje uit de schaal worden gepakt. Heb je geluk, dan zitten daar niet of nauwelijks pepers tussen. Heb je pech, dan sta je opeens in vuur en vlam.

Bij roulette kan je iedereen een eigen kleur of getal geven. Het ligt er maar aan met hoeveel mensen je speelt.

Durf jij Paprika en Peper roulette te spelen? Laat het weten!