Van dit systeem hadden we nog niet eerder gehoord. Flieger. Een interessante naam van mogelijk Duitse herkomst doet ons vermoeden dat deze strategie met huis- en tuinwerk in elkaar gezet is. Is het dan meteen een slechte strategie?

Nee, niet als het aan mij ligt. Iedere strategie, ook de Flieger, verdient het om voldoende aandacht te krijgen. De Flieger roulette strategie is dan misschien nog maar een aantal keer gebruikt, het zou best een prima strategie kunnen zijn.

Ik hoor nog vaak genoeg dat er te weinig strategieën beschreven worden. Dat is een redelijke klacht, maar er is een simpel weerwoord op. Er zijn simpelweg niet zoveel strategieën die nog verzonnen worden.

Strategieën als Martingale en Labouchere zijn al tot in de kleinste details beschreven, waardoor deze twee ook niet meer aan bod komen. Misschien is het Flieger roulette strategie wat voor deze lezer, aangezien dit een frisse, nieuwe strategie is.

Wat is de Flieger roulette strategie?

De Flieger roulette strategie is uitgevonden door Johannes Baravmus Tripol, een hele mond vol. Het lijkt bijna een figuur uit de VOC en kolonisatietijd, al laten we daar het niet te veel over hebben.

Dit spel, met de Flieger roulette strategie, is op roulette gericht en houdt van dozijnen. Wat het systeem het liefst ziet, is dat je iedere ronde in dozijnen inzet. Dat betekent, iedere ronde 12 getallen waar je op inzet.

Volgens de maker is het een zeer renderende roulette strategie. Nu is er geen roulette strategie waarvan bewezen is dat het altijd rendeert. Echter willen we best nakijken of wij ook met de Flieger roulette strategie kunnen renderen. De resultaten van deze test lees je verderop in dit artikel.

Uitleg Flieger roulette strategie

Als je gebruik maakt van het Flieger roulette systeem, moet je aardig wat fiches bij de hand hebben. Je moet namelijk op twaalf vlakken per ronde inzetten. Deze vlakken zullen een ieder gelijk staan aan een bepaalde uitkomst. In het geval van de Flieger roulette strategie, kies je voor getallen.

Je hebt omgerekend net minder dan een derde kans om iedere ronde een getal te hitten. Het doel is om meer dan een derde te winnen en dat langere tijd vol te houden. Wanneer de wint uit de Flieger roulette strategie hoog genoeg is, stop je.

Maar wanneer stop je als je vooral verliest? Dat is een klassiek nadeel van een slecht beschreven strategie en dus ook van de maker. De maker heeft namelijk niet opgenomen bij welk verlies je stopt.

Een klassiek voorbeeld van een knutsel roulette strategie waar eigenlijk niet goed over is nagedacht.

Mijn advies wat betreft stoppen bij verlies is: Stop na 5 rondes zonder hit.