Een beetje kaartspeler heeft er wel eens ooit over gehoord. De meest bekende zogenaamde collectible kaart, namelijk Magic The gathering. Het is al een tijdje op de markt, sinds 1993 om precies te zijn. Dat is op het moment van schrijven 21 jaar. Zo lang kunnen de meeste spelers al met dit spel de wereld rond, want vergis je niet, de kaart die door de Wizards of the Coast is uitgebracht heeft allerlei beurzen en wedstrijden en er zijn enorm veel mensen die alle beurzen ook echt afgaan. De bedoeling van het spel is om hem te vernietigen, dit gaat dan op een manier om zijn levenspunten weg te halen, hij moet dan dus op 0 komen, als dat zo is ben je er. Ideaal om te ontspannen aan de de dagelijkse sleur waar de meeste mensen toch wel mee te maken hebben in deze tijd waarin we leven. Alles draait om werken, afspraken, huishouden, gezin en nog veel meer verplichtingen. Dan is het spelen van een ontspannen spel zoals Magic the Gathering, Roulette of Blackjack natuurlijk ideaal.

Wat is Magic the Gathering?

Een andere rede waarom mensen graag dit spel spelen is omdat ze dan in een fantasie wereld kunnen komen. In die wereld zijn er veel verschillende partijen die tegen elkaar moeten vechten. En iedere partij heeft een eigen tovenaar, jij dus. Je hebt een aantal kaarten en op die kaarten staan allerlei spreuken, gevaarlijke wezens en dingen die jou kunnen helpen om de tegenstander te doden of te vernietigen. Let wel op dat je begint met 7 kaarten en dat je genoeg energie, Mana zoals zij het noemen, moet hebben voordat je die specifieke kaarten kan gebruiken. Er hangen dus ook nog allerlei regels aan.

Je kunt je natuurlijk wel voorstellen dat sinds de introductie in 1993 er heel erg veel extra uitbreidingen erbij zijn gekomen. Je kunt als bedrijf niet alleen 1 ding verkopen, dan zit je natuurlijk aan je plafond op den duur en stagneren de cijfers. Dat is de manier hoe bijvoorbeeld de electrische tandenborstels werken. Je koopt het apparaat wat al duur is, en daarbij moet je nog iedere borstels kopen die nog duurder zijn. Ideale handel voor de slimme ondernemer dus. Zo is het ook bij de club van de Wizards of the Coast. Er komen dus vaak nieuwe sets van kaarten die dan weer spectaculair worden geïntroduceerd. Daarbij moet je denken dat het om de paar maanden is. In 1993 was het natuurlijk nog niet mogelijk om online gokspellen te spelen, tegenwoordig is dit natuurlijk heel anders. Het is dan ook opvallend dat we zien dat de meeste spelers die voorheen Magic the Gathering speelde nu vaak gek zijn op het spelen van Roulette.

Toename aan populariteit van online spelletjes

Het is natuurlijk ook niet vreemd dat het spelen online gok spellen zo enorm populair is. Sinds de komst van het online gokken zijn er enorm veel mensen die voor het spelen van online gokspellen kiezen. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het gemak dat deze spellen met zich mee brengen. Je hoeft de deur niet meer uit, je hoeft geen entree te betalen, hoeft je niet netjes aan te kleden en ga zo nog maar even door.

Eigenlijk is het wel opvallend om te zien, en kun je je afvragen waarom de meeste spelers die voorheen Magic the Gathering speelde nu graag Roulette spelen. Vooral gezien het feit dat Magic the Gathering natuurlijk een kaartspel is, dan zou je denken dat ze eerder voor Blackjack zouden kiezen. Waarschijnlijk heeft het gewoon te maken met het feit dat Roulette wereldwijd zo enorm populair is.