Een van die dingen die altijd weer voorbijkomt, is de vraag of je beter veel of weinig fiches op roulette moet inzetten. Sommigen zweren erbij dat je altijd fors moet inzetten. Dit zou namelijk de enige manier zijn om daadkrachtig over te komen en dus ook meer kans maakt op een winst. Het is echter niet allemaal zo zwart wit als dat het lijkt, waardoor deze keuze ons hele spel kan bepalen. Op basis van het wel of niet inzetten van veel fiches, zou je een hele andere roulette strategie kunnen krijgen.

Ook al heb je het misschien niet door, deze nieuwe roulette strategie kan iets totaal anders zijn dan wat je normaal speelt. Daarom moet je goed nadenken over de vraag of je veel of weinig fiches met roulette inzet.

Wat moet ik met al mijn roulette chips?

Je staat voor een, op het eerste gezicht, eenvoudige keuze. Ga je op veel combinaties en getallen inzetten of ga je juist met kleine of grote bedragen op maar een paar combinaties en getallen inzetten.

Als jij voor deze beroemde keuze staat, zal je toch echt een van de twee moeten kiezen. De weg daar naar toe, is alleen hobbeliger dan een zou vermoeden. Daarom is er een viertal keuzes te maken, voordat jij kiest voor een bepaalde strategie. Want eigenlijk is dit gewoon net zo strategisch als het opstellen van een roulette strategie.

Hoeveel risico wil je nemen

De eerste vraag die jij jezelf moet stellen, is hoeveel risico je wilt nemen. Wil je liever niet al te veel risico nemen dat je alles verliest wat op tafel staat? Dan is de keuze al snel gemaakt om veel fiches in te zetten.

Het klopt dat hoe meer fiches je inzet, hoe kleiner de kans wordt dat je geen fiches terugkrijgt. Er is echter nog een kans die toeneemt, namelijk de kans dat je meer verliest. Als er namelijk een getal valt die niet tot jouw reeks behoord, dan verlies je de complete inzet die op tafel staat. Omdat je met veel fiches speelt, kan dit een aardige hoeveelheid worden.

Denk daarom goed na hoeveel risico jij wilt nemen. Als je toch liever wat minder risico neemt, kan je doorgaans het best voor veel fiches kiezen. Anders, is de methode met minder fiches interessant.

Potentiële winst

De potentiële winsten per inzet zijn doorgaans hoger als je minder fiches inzet. Als je namelijk wint, dan gaan niet alle omliggende inzetten weg, want je hebt tenslotte maar op een paar getallen of combinaties ingezet. De kans dat je wint is echter wel lager. Dus ook hier sta je weer voor de keuze: win je liever meer per inzet maar neem je wel meer risico? Dan is dit pad jouw traject.