We willen allemaal zoveel mogelijk geld met roulette winnen en sommige van ons lukt dit dan soms ook. Echter spreken veel mensen van geluk wanneer zij bij roulette winnen en enkele van behendigheid. Over het algemeen zien we roulette als een kansspel, waarbij we dus van geluk moeten spreken wanneer we een hoog geldbedrag winnen. Echter heb je wel invloed op bepaalde aspecten van het spel, zoals de inzetcombinatie en de daarbij behorende uitbetalingsfactor. Het is dus niet alleen maar lukraak inzetten bij roulette, roulette betekent nog veel meer dan alleen maar gokken.4257024-3x2-940x627

Waarom zou roulette een kansspel zijn

Als we alles op een rijtje zetten zullen we altijd kunnen concluderen dat er meer te zeggen is voor de stelling dat roulette een kansspel is dan de stelling dat het een behendigheidsspel is. Beide vormen kenmerken diverse unieke eigenschappen waarvan een opsomming je duidelijk zal maken wat de beide spellen van elkaar onderscheiden.Kansspel?
– Geen invloed op de uitkomst;

– Kans is naar verhouding tot de inzet altijd gelijk;

– Geen kans om later nog je inzet aan te passen.Behendigheidsspel
– Invloed op de uitkomst;

– Als je goed bent, win je vaker;

– Meerdere variabelen tijdens het gokken;

– Je winst is afhankelijk van meerdere factoren over een langere termijn.

Wanneer we beide vormen onderscheiden, zien we nauwelijks kenmerken waar roulette als spel aan voldoet. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om later in het spel nog je inzet aan te passen. De kansen zijn naar verhouding altijd gelijk aan het genomen risico en je kan geen invloed uitoefenen op de uitkomst. Dit doet geloven dat vanuit strategisch opzicht het spel nauwelijks te beïnvloeden is. Wat het nog interessanter maakt is dat de kans om te winnen bij iedere inzet naar verhouding gelijk is. Dat betekent dat wanneer je meer risico neemt, de kans om te winnen absoluut kleiner is maar voor het genomen risico hetzelfde is voor wanneer je alleen op een kleur zou inzetten. Echter zijn er ook zat spelers die van mening zijn dat roulette wel degelijk een behendigheidsspel is.

Waarom roulette een behendigheidsspel is

Ook zijn er tal van roulette experts en spelers die beweren dat roulette een behendigheidsspel is. Er zijn in de geschiedenis veel mensen geweest die keer op keer grote bedragen wonnen met het spelen van roulette. Een deel van deze spelers maakte gebruik van strategieën waarmee het hun is gelukt om grote bedragen te winnen. Deze strategieën zijn op het internet te vinden en zijn dus het levende bewijs dat het mogelijk is om met roulette een voordeel te behalen op het huis.

Echter zijn er geen strategieën die honderd procent uitsluitsel geven op het verslaan van de dealer. Daarom is het maar gokken of we kunnen concluderen dat roulette nu wel of geen kansspel is.

De vele roulette strategieën zijn allemaal weer anders en zijn nauwelijks te verifiëren omdat je miljoenen rondes zou moeten spelen om de kredietwaardigheid van een strategie te testen.