Tegenwoordig zijn er tientallen soorten roulette en iedere roulettetafel kent weer andere inzetlimieten. De laatste tijd komen er vooral meer goedkopere roulettetafels, waardoor het niet meer nodig is om met hoge bedragen te spelen. Het overgrote deel van de spelers kiest er daarom ook voor om laag te beginnen. Toch krijg ik met enige regelmaat de vraag wat nu het juiste bedrag is om roulette mee te spelen. Voor een spel als poker is namelijk bekend dat je met tenminste 20 keer je speltegoed op één individuele tafel de online pokerroom moet betreden. In dit artikel leg ik je uit hoe jij kunt bepalen met welk bedrag je roulette speelt.online2rrr

Wat is je budget?

De eerste vraag die je aan jezelf moet stellen is wat je budget is. Het is belangrijk dat je bij roulette alleen speelt met geld dat je ook daadwerkelijk kunt missen. Als je speelt met geld dat je eigenlijk nog voor iets anders nodig zou kunnen hebben is het niet mogelijk om vrijuit te spelen. Ook heb je dan een nog groter probleem wanneer je het geld verliest, want er moet natuurlijk wel brood op tafel komen.

Als je budget bijvoorbeeld 500 euro is, wil ik dat je kiest voor 20 procent minder, dus 400 euro. Speel je met 100 euro, dan speel je dus met 80 euro. Ik geef je deze tip omdat je dan altijd geld over hebt wanneer je verliest dat je bijvoorbeeld kan gebruiken voor een potje blackjack. Het belangrijkste is namelijk dat het gokken wel leuk blijft en dat je niet binnen de kortste keren zonder speelgeld zit.

Hoelang wil je roulette spelen?

Het is belangrijk dat je bepaalt hoelang je roulette gaat spelen. Als je met een klein bedrag de tafel aangaat, zal je ook een tafel met lage limieten moeten kiezen. Anders is het niet mogelijk om lang roulette te spelen. Het bedrag dat je kiest moet passen bij het aantal rondes roulette dat je wil gaan spelen. Kies bijvoorbeeld voor een bedrag van 50 euro wanneer je 10 rondes aan een 5 euro tafel wil spelen. Afhankelijk van de door jou gekozen speelstijl kan je dan langer roulette spelen dan normaal en je weet precies hoeveel rondes je kunt spelen.

De speelstijl die je kiest is hierbij erg belangrijk. Als je van plan bent risicovol en op getallen te spelen, zal je minder rondes kunnen spelen dan wanneer je zou kiezen voor het inzetten op kleuren. Rood en zwart zijn inzetmogelijkheden die jou in staat stellen om heel veel rondes te spelen aangezien de kans om te winnen groot is.

Wanneer stop je?

Het bedrag dat je wilt winnen en maximaal toestaat om te verliezen moet van te voren gekozen worden. Door dit te doen weet je zeker dat je niet langer door gokt en meer geld verliest dan je lief is. Het is belangrijk om dit iedere ronde in de gaten te houden.