De Nederlandse casino’s zitten er logischerwijs propvol mee, de echte Hollanders. We houden van spellen als roulette en slotmachines. Alleen niemand kan zo juichen als wij. We kunnen ons geluk niet binnenhouden als er een mooie prijs valt. We delen het met iedereen om vervolgens ons verdriet binnen te houden. Want dat mag op zijn beurt weer niemand weten.

Hollanders spelen roulette op hun eigen manier. We willen roulette vieren wanneer het uitkomt en verbergen als we verliezen.

Wat zijn Nederlanders voor spelers aan de roulette tafel? Wat doen we anders?

We willen altijd winnen

Dit is niet zo’n verrassing. Iedereen wil altijd winnen. En dat doen we minder dan de helft van de tijd. Iedere keer dat we willen winnen zullen we dit luidkeels laten weten. Staan we op winst, dan laten we iedere keer weten welk getal er met roulette moet vallen. Is er verlies, dan durven we niet hardop te laten weten wat er gaat komen. We hopen stilletjes op het volgende getal. Maar echt uitspreken welk getal gaat vallen? Dat hoor je ons niet doen. We willen het kortom respectvol houden. Tenminste, als we niet op een winst staan. Dan is alles geoorloofd.

Wat we doen als we winnen

Bij winst, en dan bedoel ik echte winst, zal iedereen aan de roulette tafel jouw glimlach kunnen zien. Je bent dolgelukkig. De winst die is gepakt zal worden gebruikt om nog verder te spelen. Of om gewoon iets leuks van te kopen.

Drankjes zijn altijd aanwezig

We zullen wanneer het mogelijk is, een drankje in onze hand hebben tijdens het spelen. Een beetje beschonken mag, want dat is wanneer we het meest denken te winnen. Nuchter spelen is te spannend. Wanneer is een avond ooit leuk geworden zonder dat er alcohol in het spel was? Hollanders met roulette kennen hun eigen manier wat betreft alcohol. En dat gaat best wel eens goed.

Hoeveel winnen we? Dat hangt er van af

Soms vinden we het helemaal niet erg om te verliezen. Op deze avonden verliezen we dan ook altijd. We zien dat onze vrienden verliezen en het maakt onszelf dan nog maar weinig uit als we ook verliezen. Dat heet sympathiek zijn. Deze keer gaat het goed, en de andere keer misschien niet. Maar een leuke avond hebben we alsnog.