Bij roulette maken we doorgaans onderscheid tussen twee onderverkappingen van het spel. In de eerste vorm, maken we namelijk onderscheid tussen Europese ofwel Franse roulette en Amerikaanse roulette. Zoals je van ons weet krijgt Europese roulette altijd de voorkeur boven Amerikaanse roulette. De volgende vertakking per spel is hoge inzet roulette en lage inzet roulette. Dat betekent dat je dus twee keer een keuze moet maken wanneer je roulette wilt spelen, maar hoe maak je zo’n keuze? Om je bij deze (lastige) keuze te helpen, heb ik een stappenplan opgezet waarmee jij kan kiezen welke vorm van roulette door jou gekozen moet worden.

Hoofdvorm roulette kiezen

We beginnen natuurlijk met het kiezen van de overkoepelende vorm van roulette, namelijk Amerikaanse of Europese roulette. (Franse roulette is nagenoeg gelijk aan Europese roulette, echter staan sommige termen in het Frans op het veld beschreven in plaats van het Engels)

Zoals je van ons weet, moet je altijd voor Europese roulette kiezen en nooit voor Amerikaanse roulette. De reden hiervan is eenvoudig uit te leggen, want het thuisvoordeel voor het casino is bij Amerikaanse roulette simpelweg nog meer in jouw nadeel. Dat komt niet doordat de roulette croupier nog beter is in het draaien van het balletje of dat het balletje sneller draait. Nee, dat komt doordat je met een extra getal te maken hebt op het roulettewiel, namelijk de combinatie ofwel getal 00. Doordat er een extra getal op het roulettewiel aanwezig is, is de kans ook lager dat je wint. Je moet nu namelijk rekening houden met een groter aantal getallen dan wanneer je Franse roulette speelt, namelijk een getal minder. Bij Franse én Europese roulette heb je dus te maken met 37 getallen inclusief de 0, bij Amerikaanse roulette met 38.

Het onvermijdelijke gevolg hiervan is dat de kans om te winnen dus met 1 getal extra meteen 3 procent minder is. Daarom zou je dus eenvoudig de keuze moeten kunnen maken tussen Europese roulette en Amerikaanse roulette, kies altijd voor de Europese/Franse vorm!

En hoe kies je tussen hoge inzet roulette en lage inzet roulette?

De keuze tussen hoge en lage inzet roulette is puur te baseren op twee factoren. De eerste factor heeft te maken met hoe gedisciplineerd en verantwoord jij roulette kan spelen. Ben jij een gedisciplineerde speler die zich eenvoudig in bedwang kan houden na een verlies? Zet jij niet opeens een groot bedrag in puur om een eerder verlies terug te winnen? Dan kan jij uitstekend kiezen voor hoge inzet roulette. Ook als jij perse met hoge bedragen wilt spelen om zoveel mogelijk te winnen, zal je dan aan de hoge inzet roulette als kind aan huis voelen.

Wil jij toch liever veilig en vertrouwd roulette spelen, dan raad ik je aan te kiezen voor lage inzet roulette. Hier hoef je niet bang te zijn dat de kosten bijzonder hoog worden. Je kunt namelijk niet meer inzetten dan een acceptabel bedrag.