Soms weten we niet precies wat we goed doen als we winnen met een spel als roulette. Helemaal als we andere mensen, die op het eerste gezicht ‘slecht’ spelen, enorme bedragen zien winnen vragen we ons af hoe dat kan. Hoe komen sommige mensen aan zoveel fiches? Hebben zij zich voor heel veel geld ingekocht of zijn ze gewoon ongelofelijk goed in roulette? Je kunt je best voorstellen hoe belangrijk het voor gokkers is om zich te blijven ontwikkelen in een casino. Maar als ze continu moeten goochelen om nog van geld voorzien te zijn, is het grapje er op den duur ook wel af. Ik vertel jou waarom je niet moet proberen te ‘goochelen’ met geld aan de roulette tafel. Speel met je hoofd en niet met je gevoel.

Besef dat je kunt verliezen

Een groot en primair probleem van veel gokkers is dat ze niet tegen verliezen kunnen. Dit zit diep in ons geworteld, waar we allemaal last van hebben. Maar we kunnen hier eenvoudig wat tegen doen, ook al is het veranderen van je mindset niet zomaar gedaan.

Indien jij een speler bent die lastig tegen een verlies kan, zal je er beter aandoen om een niveau lager te spelen. Daarmee bedoel ik dat je gaat dalen in het bedrag dat je per ronde inzet. Zet je nu een tientje per ronde in, dan gaan we dat halveren tot 5 euro. Welk niveau je momenteel ook speelt, je moet halveren om meer te leren over gokken met roulette. Als je namelijk ook de kleine winsten eert, dan zal je eerder kunnen overstappen op de mindset waarin je goed kan omgaan met een lage winst of verlies.

Verliezen doen we allemaal, alleen het verschil zit hem in de speler die hiermee om kunnen gaan. Als je niet met een verlies om kan gaan, zal je namelijk de volgende fout maken;

Meer en meer geld inzetten

Het is doordat je verliest heel aanlokkelijk om meer geld in te zetten. Je kan namelijk met een hogere inzet makkelijker je geld terugwinnen, toch?

Dit klopt helemaal, echter zal je ook moeten meenemen dat je net zo makkelijk, of zelfs een paar procent makkelijker, nog meer verliest. Daar zit dus het pijnlijke punt die veel gokkers niet durven te erkennen. Als je durft te accepteren dat je deze stap gewoon niet moet maken, zal je dat ook minder snel doen. Het besef van een gokker die de keuze maakt om te investeren in tijd en niet zozeer in de hoogte van een inzet, zal eerder op een winst uitkomen. Hoe klein of groot de winst ook is, het is geen verlies. Verliezen is veel pijnlijker dan een kleine winst, waardoor je altijd een verlies moet beperken of een kleine winst moet behalen ten opzichte van het behalen van een groot verlies. Het risico is het namelijk te vaak niet waard, waardoor je beter op de kleintjes kunt letten.