We kennen de verhalen van roulette spelers die enorme bedragen winnen en dit uitgeven in grote resorts aan alcohol en vrouwen. Maar er zijn ook spelers die hun geld af en toe geven aan de mensen die het echt hard nodig hebben. Een voorbeeld hiervan is in veelvoud te vinden, waarvan ik er enkele zal bespreken. Het is mooi om te zien hoe mensen vrijgevig kunnen zijn wanneer dat iemand ontzettend kan helpen. De sensatie die roulette met zich mee brengt hoeft niet altijd worden uitbetaald in geld, maar soms ook in een mooi gebaar. Zoals je kunt lezen in de twee onderstaande voorbeelden.rp_Francesc_Domingo_Segura_-_The_Gamblers_-_Google_Art_Project-300x258. jpg

North Carolina, Amerika

Een bijzonder verhaal vinden we terug in de Amerikaanse staat North Carolina, waar veel slachtoffers van Orkaan Katrina wonen. Bij deze orkaan zijn miljoenen mensen dakloos geworden en moesten zonder verzekering een plekje zien te vinden. Het gevolg hiervan is dat veel mensen bankroet zijn en op voedselbonnen leven. Maar het verhaal van John en Kate liep tot dusver even net wat anders af.

John en Kate besloten namelijk toen ze eindelijk hun leven weer een beetje op de rails hadden met wat vrienden mee te gaan naar het casino. John en Kate vonden het zelf nog onverantwoord om te gokken, aangezien ze nog schulden open hadden staan en het al lastig vonden om deze af te lossen. Daarom besloten ze zelf niet mee te gokken maar hun vrienden aan te moedigen.

Toen de vrienden lekker aan het gokken waren, besloot John om even wat te drinken te halen bij de bar. Hier raakte John in gesprek met een man waar hij later veel aan te danken had. Deze man was namelijk de oprichter van een groot chemie-bedrijf en een behoorlijke highroller. Vrij opmerkelijk was dat deze highroller niet te vinden was aan de highroller bar, maar zijn drankjes dronk aan de bar waar ook alle niet-highrollers te vinden zijn. John vertelde zijn verhaal aan de man zonder te weten dat de man zo welvarend was. De beste man besloot met John een leuke weddenschap te maken. Hij zou namelijk 10.000 dollar inzetten op het geluksgetal van John met roulette, het getal 14, en John zou 50 procent van de winst krijgen in het geval dat de man zou winnen. John hoefde dus zelf geen cent bij te leggen en hij hoefde alleen maar te hopen dat hij het juiste getal had gezegd.

Samen met zijn vrouw Kate mocht hij bij de man aan de roulettetafel in de highrollers area meekijken of het hem zou lukken om een enorm bedrag binnen te halen.

Ook de vrienden van John stonden erbij en konden het verhaal bijna niet geloven. De man had zoveel sympathie voor het verhaal dat hij deze inzet wou maken. En wat gebeurde er? Het getal 14 viel? En John kreeg maar liefst 175.000 dollar van de super-highroller. Het leven van John en Kate was met directe ingang omgegooid, en eindelijk op een positieve manier.

Wat een prachtig gebaar.