Let op bij gebruik van de Martingale tactiek

Al sinds het bestaan van Roulette worden er strategieën bedacht die de kans op winst zouden moeten vergroten. Echter is er nog nooit een strategie gevonden die daadwerkelijk een garantie geeft op winst. Roulette is en blijft een kansspel waarbij je simpelweg geluk moet hebben om een winst te kunnen maken. Dat houdt het spel ook spannend en uitdagend. Eén van de strategieën die bedacht zijn is de Roulette strategie. Dit systeem is eenvoudig te begrijpen, maar kent wel meerdere valkuilen. En daarom is deze strategie niet voor iedereen weggelegd of interessant genoeg om toe te passen.

Roulette spelen met de Martingale strategie kan op een relatief eenvoudige manier. Bij winst blijf je bij je basisinzet en bij verlies verdubbel je je inzet. Als je dit systeem helemaal uit gaat pluizen zal je tot de conclusie komen dat de verliezen veel hoger zullen zijn dan de winsten die je kunt behalen. Als je verlies met de Martingale strategie heb je direct een flinke smak geld verloren. Wat de vijf valkuilen van dit systeem zijn vertellen we je op deze pagina.

 1. De zeer hoge inzetten

  We beginnen bij de zeer hoge inzetten die de strategie met zich meebrengt. Je begint met een lage basisinzet en daardoor lijkt het er op het eerste oog op dat het je niet (snel) veel geld zal kosten. Echter is dat niet helemaal waar. Als je verliest verdubbel je je inzet.
  Stel je begint met een lage inzet van 5 euro en hierna verlies je en moet je 10 euro inzetten. Bij een verliezende reeks kan dus al snel hoog oplopen. Bijvoorbeeld: 5 euro, 10 euro, 20 euro, 40 euro, 80 euro, 160 euro, 320 euro, 640 euro, 1280 euro. Als je 8 keer verliest en je plaatst je negende inzet moet je dus al 1280 euro neerleggen. Alles bij elkaar opgeteld heb je al meer dan 2500 euro uitgegeven en dit is een flinke hoop geld. Dat je de Martingale strategie enkel met lage inzetten speelt is dus zeker geen waar.

 2. Het kent geen einde

  Als je aan de Martingale strategie gaat beginnen tijdens het spelen van online Roulette, weet je van te voren niet wanneer het systeem stopt. Dat ligt echt puur aan de uitkomsten die het spel oplevert. Het kan dus zijn dat je meerdere keren achter elkaar wint en dat de strategie goed zijn werk doet, maar de kans dat je meerdere keren achter elkaar verliest is ook erg groot. In het geval dat je een aantal rondes verliest zal je dus aan een oneindige reeks beginnen. Deze strategie stopt namelijk pas op het moment dat je wint. En niemand weet wanneer dat gaat zijn. Als het een strategie zonder einde lijkt te zijn zal je tussentijds kunnen stoppen, maar dan kost het je ineens wel heel veel geld. Weet dus goed waar je aan begint.
 3. De inzetlimieten

  Nog een valkuil die de Martingale strategie kent is het feit dat je met de inzetlimieten rekening moet houden. Je kunt niet aan de inzetlimieten ontkomen als je online Roulette gaat spelen. Bij de Martingale strategie zal je dus bij verlies moeten verdubbelen. Maar omdat je met de inzetlimieten te maken hebt kun je dit niet oneindig blijven doen. Stel je hebt een reeks van 8 verliezende rondes en je moet nu 1280 euro in gaan zetten, kan het best zijn dat het limiet op 1000 euro lag. In dat geval heb je dus al een probleem, omdat je deze inzet niet kan plaatsen en zeker niet nog eens kan verdubbelen. Je strategie is dan al ten einde gekomen terwijl dit niet de bedoeling was. De inzetlimieten kunnen dus zeker een valkuil zijn.

 4. Grote verliezen

  Soms heb je van die dagen dat het gewoon niet lukt en het geluk niet aan jouw zijde staat. Kan gebeuren, want dat is het risico van gokken. Maar als je Roulette speelt met de Martingale strategie en je verliest alleen maar zonder iets te winnen, heb je direct veel geld verloren. Dit kan oplopen tot duizenden euro’s en niet iedereen kan zich zo’n groot verlies veroorloven. De verliezen kunnen enorm zijn bij het Martingale systeem en dat is iets waar je jezelf zeer goed van bewust moet zijn voordat je gaat spelen.

 5. Niet voor elke speler

  Het toepassen van de Martingale strategie lijkt eenvoudig te zijn, maar het systeem heeft vele addertjes onder het gras. De grote verliezen, de hoge inzetten en ga zo maar door. Spelen met deze strategie is dus zeker niet voor elke speler bedoeld. De echte highrollers onder ons die een ruim budget hebben zullen eerder voor de Martingale strategie kiezen dan iemand die minder budget heeft. Als je Roulette gaat spelen maar eigenlijk geen grote verliezen kunt missen, is het niet verstandig om deze strategie te gebruiken. De Martingale strategie is dus echt niet voor elke speler bedoeld en dat is eigenlijk heel jammer.

Alternatieven voor Martingale strategie

Nu je weet wat de vijf valkuilen zijn van de Martingale strategie bij Roulette, kun je voor jezelf bepalen of je deze wel of niet toe wil passen. Je bent zeker niet verplicht om deze strategie te gebruiken en je kunt dus ook gerust voor een ander systeem kiezen. Er zijn verschillende strategieën bedacht die je toe kunt passen en deze vindt je uiteraard ook terug op onze website. Laat jezelf bijvoorbeeld inlezen over het Labouchere systeem of ontdek hoe de Fibonacci strategie werkt. Of misschien vindt jij het D’alembert systeem wel heel interessant. Wil jij te weten komen welke strategieën er toegepast kunnen worden? Kijk dan zeker eens tussen onze Roulette Tips.

Wel of geen strategie inzetten?

Het lijkt misschien heel interessant om een strategie, bijvoorbeeld de Reverse Martingale strategie, toe te passen. Als je een strategie goed kent en je weet precies wat de valkuilen hiervan zijn, kun je zelf bepalen wat je hiermee gaat doen. Je kunt de strategie ook gewoon links laten liggen en voor een ander systeem kiezen. Een strategie toepassen is zeker geen verplichting als je online Roulette gaat spelen. Wil je liever helemaal geen strategie gebruiken? Dan is dat uiteraard ook helemaal geen probleem. Zo voorkom je de valkuilen die bij een strategie komen kijken en zo laat je het spel gewoon zijn gang gaan. Maak het jezelf dus niet te moeilijk en sla een strategie gerust over als je hier liever niet mee speelt.