Het leukste onderdeel van roulette is misschien wel een spel dat maar weinig gokkers spelen, namelijk burenspel. Burenspel is een apart spel dat je bij roulette kan spelen. Omdat ik graag zie dat meer mensen dit onderdeel spelen, omdat het natuurlijk zo leuk is, heb ik besloten hier een apart artikel aan toe te wijden. Het spelen van burenspel is ontzettend eenvoudig maar vereist wel enige uitleg. Ook zijn de kosten voor het spelen van het burenspel hoger waardoor het spel niet voor iedere speler geschikt is. Benieuwd naar het burenspel? Lees dan snel verder!online-roulette-tafel

Hoe werkt het burenspel?

Het burenspel kan gezien worden als een separaat spel dat meedoet met de uitkomst van het roulettewiel. Omdat je niet gebruik maakt van het algemene rouletteveld zal je zeker opzien baren wanneer jij inzet op een van de combinaties bij het burenspel. Als je normaal op individuele getallen inzet, dan doe je dat op basis van de volgorde waarop je deze op de tafel ziet. Echter is de volgorde bij het burenspel net wat anders.

Om het burenspel te spelen moet je beseffen dat je eigenlijk in één keer inzet op vijf getallen. Deze vijf getallen zijn natuurlijk ook separaat te spelen, echter moet je dan vijf keer een fiche plaatsen op deze verschillende getallen.

Bij het burenspel selecteer je namelijk de vijf getallen die naast elkaar zitten op het roulettewiel. Voorbeelden hiervan zijn de getallen 0,28, 9, 26 en 30. Door je fiches op dit vakje neer te zetten, zet je dus in één keer op deze rij van vijf getallen in.

Wat je wel moet beseffen is dat je tenminste vijf keer de minimale inzet moet inzetten om mee te kunnen doen aan het burenspel. Is de minimuminzet bijvoorbeeld 5 euro, dan mag je alleen 25 euro inzetten op het burenspel. Wil je nog meer inzetten? Dan kan je geen 35 euro plaatsen omdat dan het bedrag niet gelijk te verdelen is onder de getallen. Je zal dan meteen nog eens 25 euro moeten inzetten om de inzet per getal op 10 te laten uitkomen.

Win je namelijk met het burenspel door bijvoorbeeld 25 op een reeks van vijf getallen in te zetten waarvan een getal valt? Dan win je net alsof je op een individueel getal had ingezet. Dus 35 keer de inzet van 5 euro minus de verloren 20 die bij je inzet hoorde.

Je kunt het burenspel het best zien alsof je vijf keer op een getal inzet maar je het dan doet door op 1 vlakje in te zetten. In principe verschilt het helemaal niets van een inzet op vijf getallen apart. Is het niet dat het spelen van het burenspel minder tijd kost en je niet hoeft te beschikken over vijf aparte fiches.

Het is ook mogelijk om op meerdere vlakken van het burenspel tegelijk te spelen. Dat zou betekenen dat je bijvoorbeeld, indien je de minimuminzet van 25 euro op het burenspel speelt, je per vlak 25 euro plaatst.