Het spel roulette heeft de kracht om op sommige spelers verslavend te werken. In deze gevallen lukt het roulette dan om jou langer te laten spelen of meer te laten inzetten dan dat je eigenijk wilt. Het is voor niemand fijn om in deze vicieuze cirkel terecht te komen, waardoor een roulette budget nodig is.

Met een roulette budget, voorkom jij dat jij een een tendens terechtkomt waar jij blijft gokken. Is je roulette budget op, dan stop je. Dat is precies waar een roulette budget voor gaat zorgen.

Omdat veel roulette spelers niet goed weten hoe een roulette budget werkt en hoe je deze het best kunt opstellen, leg ik je uit hoe je dit moet doen. Zo kan jij op roulette blijven richten terwijl je niet meer meer vergokt dan nodig is.

Dit is waar jouw roulette budget aan moet voldoen

Bij het opstellen van je roulette budget, moet je op verschillende punten letten. Ieder punt, licht ik hieronder uitgebreid toe. Aan de hand van deze informatie kan jij vervolgens je eigen strategie opstellen.Bedrag waar je maximaal mee wilt gokken
De eerste keuze die je maakt, is het bedrag dat je maximaal wilt gebruiken op de roulette tafel. Je hebt altijd wel een bedrag in je hoofd dat je maximaal op een dag zou willen verspelen met roulette. Je moet namelijk een bedrag kiezen dat het best bij jouw speelstijl past, zoals je in het volgende deel kunt lezen.

Het bedrag dat je kiest, moet voldoende zijn om de minimuminzetten mee te kunnen plaatsen. Reken ongeveer een minimum van 10 keer de minimuminzet. Als de minimuminzet 5 euro is, zou dat betekenen dat je roulette budget tenminste 50 euro is.Budget moet bij speelstijl passen
Een lager roulette budget past beter bij een conservatie speelstijl waar je weinig inzet. Maar ben jij een agressieve speler met hoge inzetten, dan zal je ook een hoger roulette budget moeten kiezen.

Deze twee speelstijlen staan haaks op elkaar, net zoals de bijbehorende budgetten. Je kunt dus beter kijken naar de tussenliggende strategieën waarbij je een middenweg moet vinden tussen deze twee uiteinden.

Vaak is een roulette budget van 15 keer de minimuminzet genoeg om de meeste speelstijlen te spelen. Ben je een speler die op weinig getallen inzet met hogere bedragen, dan heb je mogelijk een hoger budget nodig.

Verder?

In de praktijk zijn deze twee punten het belangrijkst voor het bepalen van een goed en haalbaar roulette budget. Speel wat rond met je roulette budget en kijk hoe het spelen hiermee gaat. Merk je na verloop van tijd dat je budget te weinig is, kan je altijd nog stijgen. Kies er echter nooit voor om op dezelfde dag met een budget te stijgen, hier moet altijd goed over worden nagedacht.