Het lijkt niet helemaal representatief, maar we kunnen vrij eenvoudig roulette spelers onderverdelen in vier soorten spelers. De vier soorten bespreek ik per stuk verderop in dit artikel. Het is niet slecht om bij een van deze groepen te horen. Wat wel belangrijk is, is dat je weet wat hier de kenmerken kan zijn zodat je mogelijk een bijbehorende roulette strategie kan kiezen. Bepaalde strategieën horen namelijk niet bij de groepen waar jij mogelijk inzit. Het dus overigens dus ook mogelijk dat je in meerdere groepen zit, wat natuurlijk ook geen probleem is. Benieuwd in welke groep jij zit? Lees snel verder en ontdek of jij in de groep zit die je ook zou verwachten!Roulette-8

De speler die inzet op kleuren

De roulette speler die inzet op getallen, zal niet tot deze groep behoren. Want de spelers die de voorkeur geven aan simpele kansen, mogen zich tot deze grote groep scharen. In principe kenmerkt deze groep zich niet met hoge inzetten maar zijn het vaak spelers die niet heel vaak roulette spelen. De spelers die fanatiek op simpele kansen inzetten, maken vaak gebruik van de Martingale roulette strategie. Deze strategie wordt vooral veel gebruikt door kapitaalkrachtige spelers. Doordat je iedere ronde je inzet dient te verdubbelen, kunnen de kosten behoorlijk hoog uitvallen waardoor een groot budget nodig is.

Vaak probeert deze groep risico te beperken door op simpele kansen in te zetten. Dit is geen ongewone strategie en is vooral voor de wat minder frequente gokker logisch.

De speler die inzet op getallen

Zet jij alleen op getallen in bij roulette? Dan kan jij jezelf waarschijnlijk in deze groep terugvinden. Je geeft de voorkeur aan meer risico dan de kleuren groep en je zal met liefde de fiches verzamelen wanneer je een getal goed hebt ingezet. De veel gebruikte strategieën die we bij deze groep tegenkomen zijn onder andere de Labouchere en Pivot Strategie.

De speler die inzet op op combinaties

Op combinaties inzetten is jouw favoriete bezigheid? Dan kan jij jezelf rekenen tot deze groep. Het gros van de spelers uit deze groep geeft de voorkeur aan het spreiden van de fiches om tevens het ‘risico’ te spreiden. Ook dit is een strategie die roulette spelers gebruiken die al wat langer in het vak zitten.

De Angelika strategie voor roulette is een frequente strategie voor deze groep. Deze strategie is zeer veel gebruikt in de jaren 80, dus misschien kan jij deze strategie wel weer nieuwe leven inblazen!

De highroller

Waar de highroller ook op inzet, het zijn altijd risicovolle inzetten met een hoge kans op verlies. Echter maakt dat de highroller niet uit, wat deze groep toch echt kenmerkt. Vrijwel ieder casino heeft wel een speciale area voor de highrollers, waar veel roulette spelers van dromen.

Een veel voorkomende roulette strategie voor de highrollers is de Martingale Strategie. Deze ‘dure’ strategie kan op termijn winstgevend zijn, waar wel een lange adem voor nodig is.