Alles in onze wereld heeft wel op een manier met geld te maken. Of het nu rijkdom of armoede is, geld is wat de wereld tegenwoordig laat ronddraaien. En natuurlijk zal zonder geld het leven doorgaan. Maar alles wat je nu gewend bent is verder weg dan je denkt als er geen geld zou zijn. Roulette heeft mij veel geleerd over de waarde van geld. In een seconde kan het meer zijn, of niets. De gevaren van geld en de voordelen ervan zijn dichterbij elkaar dan dat ik altijd zelf dacht. Twintig jaar later kijk ik terug op een leven roulette en geld waar velen van kunnen leren.

De aanwezigheid van geld

Zonder geld zal je waarschijnlijk niet snel in contact komen met een roulette wiel. Je kunt tegenwoordig op best veel plekken gratis roulette spelen. Maar of je daar snel mee in aanraking komt als je nog nooit met geld hebt gespeeld? Ik vind het mij lastig om voor te stellen.

Verder meegenomen in deze gedachte kan je tot de conclusie komen dat je door de aanwezigheid van geld in de buurt van het roulette wiel gekomen bent. Geld brengt je kortom plekken waar je misschien anders nooit gekomen zou zijn.

De invloed van geld

Bij roulette hebben de kansen en de mogelijkheden om veel te winnen invloed op hoe jij je gedraagt en voelt. En dat gevoel is voor velen geweldig. Als je wint wil je dat moment en gevoel voor altijd vasthouden. Hoe ongelooflijk het ook is, deze invloed is gevaarlijk.

We hunkeren iedere keer weer naar het gevoel dat we kregen toen we wonnen. Het voelde kortom alsof jij de wereld te baas was.

Maar de realiteit laat wat anders zien. Geld heeft namelijk te veel invloed op jouw leven. Het bepaalt kortom hoe jij je voelt. En is dat niet het laatste dat geld met jou mag doen?

Jij moet geld de baas zijn. En net zoals je geld de baas moet zijn, moet je dat ook over roulette worden.

De baas over roulette worden

Met de baas over roulette worden doel ik dat wat jij inzet correspondeert met wat jij zou kunnen winnen maximaal zou willen verliezen. Niet meer dan dat.

Je hebt een grote invloed op het spel door de wijze waarop je speelt. Speel je slecht, dan zie je dat terug aan de resultaten.

Dat is mijn belangrijkste les geweest wat betreft geld en roulette.