Regelmatig een potje roulette spelen is leuk, maar het kan soms echt te ver gaan. Dat is ook wat we kunnen concluderen als we horen hoe bizar het leven van Greg Mondejo wel niet was. Want je kunt alleen maar denken als je dit verhaal leest aan hoe goed het voor de beste man had kunnen aflopen. Echter was dat helaas niet het geval, want het leven van Greg Mondejo nam op meerdere momenten in zijn leven bizarre wendingen. Uiteindelijk is de droom van Greg nog wel uitgekomen, hij is bekend geworden. Alleen pas wel na zijn dood, waarmee je al kan raden hoe kort het wonderbaarlijke leven van Greg was.

Chihuahua, dat is toch een hond?

Inderdaad, een Chihuahua is een hond, maar het is ook de geboorteplaats van Greg Mondejo. Gelegen nabij de Amerikaanse grens was Chihuahua altijd een arm arbeidersdorp. Tegenwoordig staat het vooral bekend door de aanwezigheid van het Los Zetas kartel. Maar Greg had nog wel een klein beetje geluk in zijn leven, want toen hij in Chihuahua woonde waren de Mexicaanse criminelen nog aan de andere kant van de woestijn.

Greg had overigens zijn Amerikaanse voornaam te danken aan zijn vader, die hij nooit echt gekend heeft. Zijn vader was namelijk vreemdgegaan met de Mexicaanse Loisa Mondejo, de moeder van Greg. Om toch min of meer haar man en Greg’s vader te eren, besloot Loisa haar zoon Greg te noemen. Een naam waar hij als kind vaak mee gepest werd.

Het pesten was zo erg dat Greg en zijn moeder al snel besloten om naar Dallas te verhuizen, ruim 500 kilometer verderop over de Amerikaanse grens. Hier kwam Greg op zijn 16e voor het eerst in aanraking met roulette, het spel dat zijn leven zou veroveren. Greg was namelijk na een paar jaar van mening dat hij in staat was afwijkingen te herkennen. Meerdere keren had Greg voor zijn 21e hoge bedragen met gokken gewonnen. Dit had hij te danken aan een oud roulettewiel bij het lokale casino in Dallas. Hier was dus wel degelijk een afwijking aan te vinden, maar toen Greg naar Las Vegas vertrok omdat hij dacht dat hij over de unieke gave beschikte om afwijkingen te herkennen, dacht hij ook in Las Vegas te scoren. Wat Greg echter niet wist, was dat het roulettewiel in Dallas ondertussen vervangen was en dat er geen afwijkingen meer te herkennen waren.

Daar waren we dan, in Las Vegas met ruim 20.000 gewonnen dollars. Greg was erop uit om zijn moeder trots te maken en een groot bedrag te winnen zodat hij zijn moeder tot haar pensioen van voeding en onderdak kon voorzien.

In Las Vegas kwam Greg er 20.000 dollar verder achter dat hij misschien niet zo goed was in het herkennen van afwijkingen. Mede hierdoor verloor hij al zijn geld binnen enkele dagen. Greg besloot vervolgens geld te lenen bij een crimineel om zijn geld met roulette terug te winnen. En toen ging het pas echt goed mis, want Greg was niet meer in staat om het geld aan de crimineel terug te betalen. Toen Greg bij diezelfde crimineel langsging om het verhaal vertellen werd hij getroffen door 9 kogels. En nee, de dader was niet de man die aan Greg geld geleend had. Het was een lid van het Los Zetas kartel uit Chihuahua waar diezelfde crimineel geld van had geleend en niet meer in staat was terug te betalen.