Wil je met je vrienden op een vrij unieke manier een spel spelen? Dan is roulette de perfecte basis voor een rollercoaster van geluk en drama. Ik heb het niet over het spelen van roulette met geld, maar met pittig eten. Omdat er veel voorbeelden bekend zijn van roulette spellen die je zelf kunt opzetten, heb ik de beste samengevat.

Doritos roulette was vorig jaar een grote hit, dus ik kon niet achterblijven met deze tips. Alle spellen moeten gespeeld worden op eigen risico. Want soms kan eten zo pittig zijn, dat het effect niet in te schatten is!

Roulette met eieren

Als eerst bespreek ik Egg roulette met je, de roulette waar je maar hoopt dat er een hardgekookt eitje in je hand ligt.

Het spel werkt eenvoudig, er moeten vijf hardgekookte eieren beschikbaar zijn en één zachtgekookt eitje. Iedere ronde, gaat er een ei kapotgeslagen worden op een van de hoofden van de deelnemers, tenminste, als er een zachtgekookt ei gepakt wordt.

Pak jij een zachtgekookt ei, dan weet je dat je een mooie make-over krijgt van al dat lekkere eigeel. Pak je een hardgekookt ei, dan ben je er goed van af gekomen en kan je door naar de volgende ronde.

Doritos roulette

Een van de populairste vormen van roulette met eten, is Doritos roulette. De zakken van Doritos zijn bij de meeste supermarkten te vinden en kunnen daarom eenvoudig bemachtigt worden.

Daarna kan je direct het spel spelen, want de Doritos roulette chips zitten al goed door elkaar gehusseld.

De zak bestaat voor 80 procent uit normale Doritos chips. 20 procent, bestaat uit zeer pittige Doritos chips waar je smaakpupillen van aan zullen slaan.

Iedere ronde pakt iemand een driehoek Dorito, totdat er een pittige in je mond zit. Wanneer dat zo is, begint de ronde opnieuw bij de persoon die een pittige roulette Dorito op heeft.

Tabasco roulette

Deze vorm kan je ook met Tabasco en Sambal spelen, door zes bakjes te vullen met ofwel Tabasco of Sambal, en zoetzure saus. Iedere ronde moet iemand blind een bakje pakken waar mogelijk een van de hete sauzen in zit. Als je geluk hebt, pak je de zoetzure saus en heb je nergens las van. Maar pak je bijvoorbeeld een goede lading sambal, dan moet je zo snel mogelijk naar de kraan rennen.

Want pittig zal je het zeker hebben als je een goede lading van de Tabasco of Sambal roulette neemt.