Je mag van mij best aannemen dat ik positiever over roulette ben dan veel andere casino experts. Als schrijfster voor onlineroulette.nl, is het logisch dat ik liever over roulette schrijf dan andere spellen en dit vaak in de positieve zin doe.
Roulette is voor mij een spel waar ik veel plezier uit haal. Ik besef echter maar al te goed dat dit niet voor iedereen hetzelfde is. Daarom ben ik ook in staat om eens een andere toon aan te zetten, want roulette heeft meerdere kanten, waarvan niet iedere even positief is.
Mijn liefde voor roulette kan niet tegen alles op, dus daar zal ik rekening mee houden. Dit betoog is voor iedereen die serieus over roulette is en net zoals ik, het af en toe lastig vind om de zijdes van roulette van elkaar vandaan te houden.
Geld willen en moeten terugwinnen
De heading van deze alinea doet vermoeden dat ik vind dat je het geld dat je hebt verloren moet terugwinnen. Dat is echter niet het geval, maar meer het gevoel dat veel spelers hebben. Als je verliest, en je bent een frequente gokker, dan krijg je al snel de nood van acbinnen dat je het verloren geld perse moet terugwinnen.
Deze tendens is vaak een garantie op een hoger verlies, waar we allemaal mee te maken krijgen op een gegeven moment. Hoe we met deze gevaarlijke tendens, ofwel risico omgaan, is aan ons.
Want het risico wordt met iedere inzet hoger wanneer we proberen verloren geld terug te winnen. Stel je de volgende situatie voor:
Je hebt 100 euro verloren met roulette en dat wil je graag terugwinnen. De makkelijkste (en snelste) manier om dit terug te winnen, is door 100 euro op rood in te zetten. Als er een rood getal valt, krijg jij 200 euro en heb je jouw 100 euro verlies terug. De kans dat er echter een rood getal valt, is circa 48 procent, dat betekent dat er 52 procent kans is dat er een andere kleur valt, groen of zwart. (Op basis van Europese/Franse roulette).
Alhoewel de kans dat er een rood of zwart getal valt iedere ronde precies hetzelfde is, zou je voor het gemak verdere kansberekening kunnen doen. Theoretisch gezien, gaat de gedachte ‘er zijn al vijf zwarte getallen gevallen dus rood moet komen’ niet op. Omdat de kans iedere ronde gelijk is, kan je niet rekenen dat de kans op rood hoger wordt. Want nogmaals, de kansen blijven gelijk.
Zet je die euro in en verlies je, dan sta je 200 in het krijt. Zet je dan nog een keer 200 in en verlies je, dan gaan we alweer naar -400. Nog een keer? Dan zou je bij verlies op -800 zitten. Nog een laatste keer? Dan zit je op -1600.
Er hoeven slechts 4 zwarte getallen na jouw eerste verlies te vallen om je met deze techniek
1600 euro
extra te laten verliezen.
Heb je verloren? Accepteer dan je verlies en probeer niet je geld door verdubbelen terug te winnen.