Het overschatten van je roulette kwaliteiten, het klinkt pijnlijk maar het overkomt er zoveel. Je kunt de vele gokkers niet allemaal over een kam scheren, maar bijna iedere roulette speler overschat zit wel eens. Je roulette kwaliteiten kunnen naar je eigen inziens verdeeld zijn over verschillende vlakken. Misschien heb je wel het idee dat jouw kwaliteiten je kennis van het spel zijn of dat je heel gedisciplineerd kunt spelen. Of deze kwaliteiten ook echt met de werkelijkheid overeenkomen, is voor jou onduidelijk. Tenminste, pas sinds je begon met verliezen, want als je wint heb je natuurlijk altijd gelijk ;-).

Overschatten van je kennis

Het eerste punt waar roulette spelers zich nog wel eens op willen overschatten, is hun kennis van het spel. De speler die niet zeker weet wat zijn inzet voor consequenties heeft, zal gek opkijken wanneer er weinig gewonnen wordt.

Dit puntje is door iedere gokker te verbeteren door simpelweg meer over het spel te weten te komen. Train met roulette, leer er veel over en pas het dan pas weer toe. Zo kan jij ervoor zorgen dat jij een van de betere roulette spelers kunt worden!

Overschatten van je budget

Niet iedere speler heeft altijd even goed door hoe hoog het resterende budget is. Wanneer het budget niet meer in lijn is met het beschikbare aantal fiches op in te zetten, is de kans groot dat je snel zonder fiches zit. Dit bederft het speelplezier, waardoor er aanpassingen gedaan moeten worden aan het budgetbeheer op dit gebied.

Overschatten van je strategie

Een andere frequent gemaakte fout, is het overschatten van hoe goed je roulette strategie is. Er zijn verschillende resultaten te behalen met roulette strategieën, echter worden deze resultaten vaak overschat.

Wanneer je een realistische kijk op je strategie hebt, zal het ook eenvoudiger zijn om in te schatten hoe je moet spelen en met welk bedrag je eindigt. Spelers die zonder rem hun strategie proberen toe te passen, komen vaak met een slecht gevoel terug.

Oefen daarom altijd eerst met een strategie voordat je hem toepast. Als je dit niet doet, kan je natuurlijk nooit weten hoe een roulette strategie het best werkt. Het kost weliswaar tijd, maar je kunt altijd de vruchten plukken van het oefenen van een roulette strategie.

Overschatten van je winst

De winst die je gedurende een potje roulette strategie probeert te vergaren, is niet altijd even eenvoudig bij te houden. De ene keer kan er een groot stuk van je budget vergokt worden waardoor die ene ronde meer impact op je totale winst heeft dan je mogelijk denkt. Door juist meer te letten om het algehele plaatje, kan je eenvoudiger je winst in de gaten houden.

Het bijhouden van je winst is hierin cruciaal, aangezien je dan altijd weet op welk bedrag je staat.