Een roulettewiel is natuurlijk een hele belangrijke spil bij een spelletje roulette. Maar hoe gaat dat nu eigenlijk? Eigenlijk is het allemaal niet zo heel moeilijk. Een roulettewiel bestaat uit een aantal verschillende dingen. In dit artikel zullen we proberen uit te leggen wat u precies ziet, als u kijkt naar een ronde roulette. Nadat u heeft ingezet, of in ieder geval nadat de inzetten zijn gesloten, wordt een balletje door de croupier in de cilinder gegooid, maar wat gebeurt er dan precies?
Het roulettewiel is een soort draaiende cilinder. Op de bodem van dit wiel zijn er 37 vakjes, althans bij de Europese roulette. Dit is allereest het cijfer 0, een groen vakje. De andere 36 vakjes zijn genummerd van 1 tot en met 36. 18 van deze vakjes heeft een rode kleur, en de andere 18 hebben een zwarte kleur. Waar het natuurlijk om gaat is waar het balletje uiteindelijk eindigt. Elk vakje is afgescheiden van de andere, en het balletje komt dus op een vakje. Waar het balletje eindigt wordt dus bepaald op een eerlijke manier, kan u van uitgaan!
Aan de bovenkant van het roulette wiel zit een soort halve buis, waar het balletje in kan worden gestopt door de croupier. Deze halve, open, buis draait niet mee met de vakjes. Het balletje wordt door de croupier vervolgens als het ware door deze buis gegooid. Dit gebeurt altijd in de tegenovergestelde richting als de richting waarin de vakjes bewegen. Hierdoor weet u zeker dat wat er gebeurt, niet gebeurt op een oneerlijke manier. Door de snelheid van het bewegen van zowel de vakjes als het balletje, kan er nooit door de croupier worden bepaald waar en wanneer het balletje eindigt. Dit is erg belangrijk voor u om te weten.
Nadat het balletje het meeste van zijn snelheid heeft verloren, zal het door de zwaartekracht uit de halve buis vallen, en verder bewegen op de bewegende vlakjes. Uiteindelijk verliest het balletje al zijn snelheid, en zal het vallen in een van de vakjes. Als dit is gebeurd weet u op welk vakje het balletje is geëindigd. De croupier zal dit getal opnoemen. Vervolgens zal hij kijken naar wie waar op heeft ingezet, en zal de uitbetaling regelen door middel van fiches.
Nadat hij dit heeft gedaan zal het balletje uit het vakje gaan, dit gaat vaak automatisch. Vervolgens kan er weer opnieuw worden ingezet. Tot een moment waar de croupier een bepaalde beweging maakt, waarmee hij wil aantonen dat er niet meer mag worden ingezet. Dit moment is vaak als het balletje al even rol in de halve buis.
Dit is eigenlijk alles wat er te zeggen valt over de werking van een roulettewiel. Het is geen moeilijke constructie, en alles is vrij makkelijk om te zien en te begrijpen. Het is belangrijk om te weten dat er bijna niks oneerlijk kan gaan tijdens een ronde roulette. Dit moet een veilig gevoel geven als u aan het gokken bent.