Egg Roulette is een ongelofelijk grote hype in Amerika aan het worden. Het kan dan ook niet lang duren voordat Egg roulette – ofwel Russische roulette met eieren, ook in Europa populair gaat worden.

Als er een spel is waarbij je ontzettend hard kunt lachen, zelfs zonder een drankje op, dan is het eieren roulette. Hoe we het hier moeten noemen is overigens ook voor ons nog even de vraag. Ei roulette, eieren roulette, roulette met eieren?

Laten we kiezen voor Ei roulette, een directe vertaling van Egg roulette. En dat het hier om de Russische variant gaat spreekt natuurlijk voor zich ;-).

Wil je weten hoe je Egg roulette moet spelen en wat er zo super leuk aan is? Lees dan snel verder!

Herkomst Ei roulette

Als je redelijk bekend met de Amerikaanse talkshows, weet je dat ei roulette vooral bekend is geworden door de talkshow van Jimmy Fallon. Over de jaren heen heeft Fallon meerdere keren ei roulette gespeeld. Gasten zoals Justin Timberlake en Neil Patrick Harris hebben allemaal het spel mogen ervaren. Ondertussen hebben ook zij gemerkt hoe leuk het spel is, en hun plezier heeft kennelijk andere Amerikanen aangestoken.

Zo speel je ei roulette

Hoe simpel het spel ook lijkt, het is ongelofelijk leuk om ei roulette te spelen. Kort samengevat, heb je zes eieren nodig waarvan één ei rauw is. De ovierge vijf eieren moeten hardgekookt zijn.

Om de beurt pak jij en je tegenstander een ei. Deze sla je op je hoofd. In het geval dat het ei niet breekt, weet je dat je een hardgekookt ei hebt gepakt. Maar pak jij een zachtgekookt ei, dan is ei roulette geweldig om aan te schouwen. Dan sla je namelijk een ei kapot op je hoofd en zit je helemaal onder rauwe ei.

Zo maak je het spel nog leuker

Wanneer je het spel speelt, is het nog leuker om voor de verliezer er een leuke prijs aan te hangen. Betaal bijvoorbeeld volgende keer zijn of haar drankje of geef een ander leuk cadeau.

Met ei roulette kan je kortom heel veel plezier beleven. Je moet alleen wel het geluk hebben dat jij het goed ei te pakken hebt ;-).

Succes!