Je weet dat roulette het spel is waar de meest bizarre situaties zijn voorgekomen. Dat is simpelweg wat er mogelijk is met een spel waar, eigenlijk, alles mogelijk is. Je kunt met 1 inzet stinken rijk worden of straatarm. Dat is enerzijds de magie van roulette, maar ook weer de donkere kant.

Waarschijnlijk begeef jij je niet op de randen van roulette en weet je dan ook niet hoe het is om zoveel geld op het spel te hebben, dan kan je van geluk spreken. Want vaak vinden de spelers die zoveel geld inzetten dat ze bijna aan hartaanval krijgen, het spel helemaal niet meer zo leuk.

Al met al is het natuurlijk een kwestie van geluk. Win je, dan heeft het je waarschijnlijk meegezeten. Verlies je, dan zal je ongetwijfeld wijzen naar het fenomeen pech. Dat is dan ook wat ik je wil meegeven, alle onderstaande weddenschappen zijn het resultaat van een heleboel geluk of pech.

Alles op rood, knallen dus. ?

Al je geld inzetten op rood, het is een van de domste dingen die je kunt doen. Ashley Revell is al meerdere keren bij ons in het nieuws geweest om deze actie en ook in dit artikel duikt zijn naam weer op. Hij besloot al zijn bezittingen te verkopen, dus zijn huis, auto etc. en de opbrengsten hiervan in te zetten. De kleur rood moest het worden, een rood getal moest vallen om zijn vermogen te verdubbelen.

Na alles verkocht te hebben wat hij bezat, kwam hij uit op zo’n 135.000 dollar. Hij vloog naar Vegas toe, ging het Plaza Hotel binnen en daar stond een cameraploeg klaar om de weddenschap te winnen.

Welk getal vier er? Het getal 7, rood. Hij won dus nog eens 135.000 dollar waar hij waarschijnlijk nog wel een jaar of tien van kan leven. Een fooi van 600 dollar kon er nog wel van af, waardoor hij met een mooie som geld naar huis ging. Slim? Nee, het is een van de domste inzetten die je kunt doen. Speel nooit met geld dat je die kunt missen. Als Ashley had verloren, had hij net zo goed op straat kunnen gaan leven. Dom dus.

Derren Brown, niet magisch in het casino.

We moeten terug naar 2009 om de inzet van Derren Brown voor ons te halen. Hij beweerde toen dat hij kon gokken, met gebruik van zijn magische krachten natuurlijk, welk getal er zou vallen. Live op de Britse televisie kon de inzet gevolgd worden, met 5000 pond van een anonieme gokker. Volgens Brown, kon hij de wetenschap in combinatie met zijn denkvermogen gebruiken om het getal te raden.

Brown koos 8 zwart, en zette hier 5000 pond op in. Bijzonder genoeg kwam Brown zeer dicht in de buurt, het balletje viel namelijk 1 vakje verderop, nummer 30. Pech. .?