Jawel, in Las Vegas is het iemand gelukt om met duizend dollar maar liefst een miljoen? dollar te winnen. Dat heeft echter niet een dag geduurd, maar een maand of vijf. Dit bizarre verhaal heeft wat opmerkende kanten, waar ik meerdere keren van op moest kijken. Dat je een miljoen dollar kunt winnen met roulette is natuurlijk niet zo heel bijzonder. Wat wel bijzonder is, is dat het is gelukt vanaf duizend dollar. Dat is wel een verschil tussen het inzetten van 5 ton op rood of duizend dollar en het volgen van een intensieve tactiek. Benieuwd hoe dit mogelijk was? Lees dan snel verder!

Hoe was dit mogelijk?

Je kan je niet voorstellen hoe het iemand lukt om van duizend dollar een miljoen te maken. James Goodwin slaagde er weliswaar in, want hij besloot een jaar geleden een plan uit te tekenen om die duizend dollar te veelvoudigen miljoen. Zoals je ondertussen weet is dit gelukt, maar hoe dat ooit mogelijk was, had je niet zomaar verwacht.

James had namelijk op den duur aardig wat geluk gehad, maar daar later meer over. In het begin kwam als eerste de tegenslag dat James meerdere keren geld verloor voordat hij kon starten met winnen.

Toen hij voor het eerst in Las Vegas voet had gezet, wist hij meteen waar hij zijn geld mee wou verdienen; gokken. Dat bleek zoals ik je al vertelde in het begin niet zo eenvoudig te zijn. Keer op keer verloor James en vastberaden om toch voor de volle winst door te gaan deed hij alles om het tij te keren.

Hier slaagde hij dan ook in toen hij voor het eerst het roulettewiel zag. James speelde voorheen namelijk blackjack en later poker. Toen hij de switch had gemaakt naar roulette merkte dat zijn tactiek beter werkte dan hij had verwacht.

Iedere keer zette James een tiende van zijn stack in op twee getallen. Ieder deel van dat tiende deel had hij geplaatst per ronde op een getal, het gevolg daarvan was dat hij tenminste een paar keer een hit moest hebben.

Hij slaagde erin om dit te doen, want anders was hij al een stuk eerder door zijn geld heen geweest. Met maar liefst tienduizend rondes is James een tijdje bezig geweest, waardoor je natuurlijk wel kan inschatten dat hij voor diverse risico’s heeft gestaan.

Doordat James uiteindelijk een behoorlijke gift kreeg van een gokker waarbij hij een deel zou mogen houden, slaagde James erin om geld te winnen. Hoeveel kosten James ook maakte, hij ging door en door.

Vijf maanden later is James een miljonair geworden en dat heeft hij deels aan deze Arabier te danken. Toch is zijn tactiek niet slecht, want door iedere keer slim zijn geld in te zetten is James toch verder gekomen dan veel andere gokkers.