Ik spreek iedere dag wel roulette liefhebbers die ieder hun eigen favoriete roulette strategie hebben. Het Labouchere systeem komt in deze gesprekken vaak voor, aangezien het één van de meest populaire roulette systemen is. Het is een variatie op Martingale, waar ik al tientallen artikelen aan heb toegewijd. Je kan van het systeem houden of het juist haten, maar Martingale blijft het systeem dat het meest het thuisvoordeel van het casino beperkt. Ik ben zelf geen voorstander van de Martingale strategie omdat de strategie alleen middels een ruim budget is toe te passen. Het labouchere systeem biedt een realistischere kijk op roulette waardoor ik het een beter systeem vind. Wat is Labouchere dan eigenlijk? Dat lees je verderop in dit artikel.24

Hoe werkt het Labouchere systeem

Zoals ieder andere roulette strategie is het doel van het Labouchere systeem om op de lange termijn een goede winst te genereren. Veel strategieën kopiëren onderdelen van het Labouchere systeem omdat het mogelijk is om overzichtelijk roulette te spelen middels deze strategie.

Het eerste wat je moet doen is het noteren van enkele getallen, bijvoorbeeld 6,7,8 en 9. Deze getallen tellen op tot het getal 30, in dit voorbeeld het bedrag dat we gaan proberen te winnen.

Als we gaan beginnen tel je eerst de twee buitenste getallen van je reeks bij elkaar op, in dit geval 6 en 9. Dit resulteert in het getal vijftien wat betekent dat je vijftien fiches moet inzetten. Indien je wint, streep je de getallen 6 en 9 van je lijstje weg en? hoef je deze combinatie niet meer toe te passen. De volgende inzet zal de combinatie van de getallen 7 en 8 worden, dus weer 15. Het resultaat hiervan zal invloed hebben op de volgende stap.

Want indien je verliest, gaan we over tot een hele andere stap. We voegen namelijk het verloren getal aan de reeks toe. Dat betekent dat we een cijfercombinatie krijgen van 7,8 en 15. De nieuwe inzet zal dan 22 worden en zoals je merkt beginnen we bij verlies meer in te zetten. Dit doen we om je verlies terug te winnen zodat je in een snel tempo op winst kan uitkomen.

We zetten uitsluitend in op enkelvoudige inzetmogelijkheden, dat zijn onder andere rood/zwart, even/oneven en 1-18/19-36.

Het uiteindelijke doel is om alle getallen op je blaadje weg te strepen. Indien je dit hebt gedaan, is het belangrijk dat je direct stopt. Je hebt een goede winst gemaakt en het is tijd om even een ander spel te spelen om misschien op een later moment naar de roulette tafel terug te keren.

Het is belangrijk dat jij je blijft richten op dit disciplinaire onderdeel van het Labouchere systeem. Doordat jij je aan het systeem blijft houden, stel jij jezelf in staat om niet meer te vergokken dan je lief is. Het inzetten van bankroll roulette management is overigens ook in combinatie met het Labouchere systeem mogelijk.