Wat gebeurt er als je iedere week een half uur roulette speelt met 50 euro? Ik besloot dit 10 weken lang te testen met als doel te achterhalen of het helpt om stelselmatig 50 euro per week te investeren in roulette. Tevens wilde ik weten of je winstgevend kan spelen als je deze regel volgt.

Roulette is een behapbaar spel dat dus, vooral online, relatief goed bij te houden is. Wanneer je iedere week 50 euro in roulette stopt, zou je mogelijk op termijn een leuke winst kunnen meepakken.

Of dit echt het geval is kan je natuurlijk pas weten als je het echt test. Daarom zijn de afgelopen tien weken vooral belangrijk geweest voor het testen van dit fenomeen.

De eerste twee weken

Toen ik koos om deze strategie tien weken lang uit te voeren was er nog geen plan voor een vervolg. Ik wist daarom dat er tenminste 500 euro moest worden gereserveerd om tenminste het plan in werking te kunnen stellen.

Deze 500 euro zou hopelijk omgevormd kunnen worden tot het vier of vijfvoudige, alleen dat zou tijd ons moeten leren.

De eerste weken gingen bijzonder goed. Ik zorgde ervoor dat de eerste week de 50 euro al snel 100 euro werd. Makkelijk ging het niet, ik verloor namelijk in de tien rondes nadat ik begon maar liefst 80 procent van de 50 euro, ofwel 40 euro. Toch had ik de elfde ronde geluk en viel precies het getal waar ik op had ingezet. Wekelijks een half uur roulette begon goed voor mij, met een winst van 50 euro.

De tweede week ging minder bijzonder, daar speelde ik namelijk op quitte. Prima, want het gaat er soms meer om dat je weet wanneer je moet stoppen dan dat je te lang doorspeelt en verliest.

De derde tot de achtste week

Dan maken we een flinke sprong, dan tussen de derde en achtste week gebeurde veel wat op elkaar leek. Er waren maar enkele pogingen nodig om ruim 125 euro te winnen in de derde week. Ik zette vooral in op kolommen en dat bleek te werken. Week 4, 5 en 6 verloor ik iedere week ongeveer 15 euro, waardoor er over drie weken 45 euro werd verloren.

Week 7 en 8 won ik juist een bedrag van 78 euro. Dit lukte door op getallen te spelen waar ik normaal niet op speelde. Ik was van mening dat de wekelijkse roulette strategie een keer was opgefrist mocht worden. Dat lukte door een stuk afwisselender te spelen.

De laatste twee weken

De laatste twee weken waren misschien wel de leukste weken. Want ook al won ik niet zoveel als weken 7 en 8, kwam er toch weer 40 euro bij. In totaal kon ik dus een gezonde winst bijschrijven van 184 euro. Natuurlijk is dit te weinig om van te leven. Maar ik heb wel een leuke tijd gehad!