Je hoort het helemaal goed, in binnen en buitenland kun je wedden op de politiek. Ethisch of niet, het is al jaren mogelijk om op diverse facetten van de politieke bedrijfsvoering en electoraat te wedden. In ieder groot land heeft een wedkantoor wel een weddenschap opgezet die op een of andere manier met een politieke activiteit te maken heeft. In dit artikel bespreken we de meest bijzondere politieke weddenschappen van de laatste tijd. En natuurlijk kunnen er ook wat ‘wedden op politiek’ tips van af. Benieuwd welke politiek bets er allemaal zijn? Lees dan snel verder!

Presidentsverkiezingen Verenigde Staten 2016

Iedere vier jaar is dit weer de weddenschap die het meest wordt gevolgd door de media. De Presidentsverkiezingen Verenigde Staten 2016 zorgen altijd weer voor veel spektakel en helemaal dit jaar.

De strijd tussen Hillary Clinton en Donald Trump is nog steeds bezig, terwijl niemand meer verwacht dat er nog een derde speler bij komt kijken. Want in de Verenigde Staten bestaat nog altijd de kans dat een speler zich als onafhankelijke kandidaat laat meedoen.

Op het moment staat Hillary Clinton ruim in het voordeel, met een kans van 70 procent tegen een kans van 30 procent voor Donald. Zet je op Donald in, dan krijg je jouw inzet 2 keer terug.

Ook kan je nog steeds inzetten op presidentskandidaten die eigenlijk allang uit de race zijn. Voorbeelden hiervan zijn Bernie Sanders, Joe Biden en Paul Ryan. De interessantste weddenschap van deze vijf, is mogelijk nog Paul Ryan. De spreker van ’the house’ heeft zelf al aangegeven niet deel te nemen aan de race om president. Toch denken veel experts dat als hij mee zou doen, hij een goede kans zou maken om president te worden. Zet je in op Paul Ryan voor Presidentsverkiezingen Verenigde Staten 2016, dan krijg je maar liefst 100 keer je inzet terug.

Brexit

Een zeer veel besproken weddenschap, was die over het wel of niet blijven in de Europese Unie van het Verenigd Koninkrijk. Uiteindelijk werd het een nek-aan-nek race en bleek nog maar net de bremain kant te winnen. Een brexit ging op een procent of vijf niet door, wat natuurlijk ook voor de gokwereld negatieve effecten had gehad.

De odd voor een brexit was 3, dus een inzet had drie keer jouw inzet aan winst uitgekeerd. De gokkantoren hadden het dus alweer bij het juiste eind.

Lengte van Donald Trump’s zaakje? !

Je zult het niet geloven, maar je kan inzetten op de lengte van het geslachtsdeel van Donald Trump. Enkele maanden geleden gaf Donald aan dat zijn geslachtsdeel van zeer aimabele vorm is. Sindsdien is hier vaak de spot mee gedreven en heeft dit er zelfs voor gezorgd dat sommige wedkantoren je nu laten inzetten op de lengte van Donald’s geslachtsdeel. Dat is nog eens wat anders dan de weddenschap op de Presidentsverkiezingen Verenigde Staten 2016. .