Wij hebben als roulette spelers nog veel te leren. We denken veel over het spel te weten, wat waarschijnlijk ook zo is, maar we kunnen nog veel leren over verschillende speelstijlen. Willen we succesvoller worden, dan is het nodig dat we openstaan voor nieuwe ideeën.

Vandaag gaan we kijken of roulette en poker raakvlakken hebben waar wij van kunnen leren. Door te kijken naar speelstijlen van succesvolle pokerspelers ontdekken we wat helpt om sterker te worden als speler.

Een goed overzicht krijg je als je de daadwerkelijke gesprekken met deze spelers voert. Wij hebben contact met diverse pokerprofs gezocht zodat wij roulette spelers kunnen leren wat zij al weten: het belang van verschillende speelstijlen.

Tight spelen met roulette

Een van de bekendste pokerstijlen is een tighte speelstijl, naar het Nederlands vertaald: strak. Bij een tighte speelstijl ben je gericht op het spelen van zo min mogelijk slechte handen, om je ranges strak te houden en dus alleen handen spelen waarvan je weet dat jouw tegenstanders het moeilijk gaan krijgen.

In poker kunnen deze ranges gezien worden als A 10 suit, tot aan de beste handen zoals AA en KK. Wanneer je deze handen hebt, zorg je ervoor dat je er zoveel mogelijk waarde uithaalt.

Maar wat kan je hier als roulette speler van leren? Hoe kan een pokerstijl als tight voor roulette voordelen bieden?

Voor roulette spelers kan een tighte speelstijl vertaald worden naar een roulette stijl waar je klein inzet totdat je een getal hit. Vanaf dat moment ga je meer inzetten zodat je jouw winst maximaliseert. Stel je de volgende speelstijl voor;

Je zet de hele tijd 5 euro in op losse getallen. Deze vijf euro’s zijn op een budget van 500 euro maar een klein onderdeel van een groter geheel. Wanneer je dit doet, zal het je weinig geld kosten als je een ronde of vijf moet wachten.

Als een getal valt, pak je meteen 175 euro. Met dit bedrag ga je er alles aan doen jouw winst te maximaliseren. Je zet bijvoorbeeld 50 in op twee kolommen of op een kleur. Vanaf dat moment knal je door totdat je winst nog hoger is.

Uiteindelijk stop je pas wanneer de winst bereikt is waar jij tevreden mee bent. Kies geen onmogelijke winst, maar een winst waarvan je weet dat het bereiken haalbaar is.

Is tight een goede stijl?

Tight spelen is een goede speelstijl als je weet wanneer je moet stoppen. Dat is dan ook de reden dat we hebben bijgevoegd dat het belangrijk is om dit punt in te voegen. Wanneer je alsnog te lang doorgaat, is deze tactiek allemaal voor niets geweest. Wees slim en knal door zolang dat voor jou mogelijk is!