Een vraag die jij niet graag aan jezelf zou willen stellen. Ben ik verslaafd aan roulette?

Als jij deze vraag aan jezelf zou moeten stellen weet je het antwoord eigenlijk al. Je hebt een gevoel bij het spel dat jou verslavend maakt. Zo verslavend dat jij je amper meer bemoeid met wat er om je heen gebeurd. Het enige wat jij ziet, is de roulette tafel.

Ik heb hieronder beschreven welke signalen je moet oppikken om te herkennen of jij verslaafd bent. Als jij jezelf in een deel of alle signalen kunt vinden, weet je dat er wat moet gebeuren.

Het is te gevaarlijk om in dat geval zonder hulp door het leven te gaan. Zoek hulp voor jouw roulette verslaving. Verslaafd zijn aan roulette is niet gezond. Het spel moet een gezelschapsspel blijven waar je af en toe van kunt genieten als je wint, en zelfs als je verliest.

Je denkt de kansen te kunnen verslaan?

Als je denkt dat de volgende ronde er wel een rood getal moet vallen omdat het al zolang terug is dat dit voor het laatst is gebeurd, weet je dat er iets mis is. Je bent in dat geval te naarstig op zoek naar een moment van geluk. Een moment waar jij net die kans wel kunt pakken.

Je denkt kortom de roulette kansen te verslaan. Het moet wel een keer goed gaan toch?

Dit is een groot gevaar voor iedere speler: denken dat jij in staat bent het huis te verslaan. Roulette is een spel waar iedere ronde de kansen gelijk zijn.

Je kan totaal niet stoppen met spelen

Zelfs als je vrienden het tegen je zeggen: je kan eigenlijk niet stoppen met spelen. Je wilt eindeloos doorspelen totdat je wint of je verlies hebt teruggewonnen. Deze ongezonde drang gaat je alleen maar verder in de put brengen. Hoe meer roulette jij blijft spelen, hoe meer verslaafd je gaat raken. En uiteindelijk zal je al je geld verliezen.

Je voelt je heel erg slecht na een groot verlies

Iedereen zal zich ‘klote’ voelen nadat er geld verloren is. Maar jij verliest dusdanige bedragen die voor jou groot genoeg zijn om je echt slecht te voelen. Dit is een duidelijk teken dat je simpelweg te ver bent doorgegaan. Je verliest te veel geld en daar ga jij je alleen nog maar slechter over voelen.

Stop met roulette. Zoek hulp.

Er zijn nog veel meer signalen dat er sprake is van een roulette verslaving. Maar al herken jij je enigszins in bovenstaande punten, kan ik je verzekeren dat je direct hulp moet zoeken. Heb het lef wat te doen aan jouw verslaving. Voorkom dat het nog erger gaat worden.