Sinds 2009 is poker officieel geen kansspel meer volgens de Nederlandse overheid. Daarvoor werd poker gezien als een kansspel waardoor het onder dezelfde belastingtarieven viel. Hierdoor moesten pokerspelers meer afdragen aan de overheid en konden casino’s maar lastig het spel aanbieden.

De regels werden destijds met lof ontvangen door de pokerwereld, een wereld toentertijd nog klein, vandaag de dag groeiende.

Alhoewel het aantal pokerspelers niet explosief gestegen is, is er al jaren een groei. Vooral online verschijnen met de dag meer spelers, waardoor het spel ook in Nederland in de online vorm bekender wordt.

Dat is goed nieuws voor veel de online pokerwereld, want daar zitten ze met smart te wachten op nieuwe aanwas. Maar poker en roulette, wat hebben die spellen met elkaar te maken? Minder dan je denkt, toch is het leuk om weer een keer te bekijken wat beide spellen te bieden hebben!

Een wereld van verschil

Nu is het zeker geen geheim dat pokerspelers ook een voorliefde hebben voor kansspelen. Het is absoluut niet zo dat pokerspelers, aangezien het grotendeels een behendigheidsspel is, geen interesse hebben in kansspelen. Deze twee groepen lijken op vrij veel manieren op elkaar. Alhoewel onbekend is hoeveel procent van de pokerspelers regelmatig een spel als roulette speelt.

Maar vergeet niet dat er ook een kansaspect in poker verwerkt zit. Als je als pokerspeler aan de lopende band pech hebt, zal je meer verliezen dan winnen. Zit het je mee, dan kan je juist met mindere vaardigheden ook grote handen winnen. Alleen op termijn is behendigheid een bepalende factor. Het is overduidelijk dat goede spelers vele malen verder komen, waardoor er dus wel een verschil tussen online roulette en online poker op dit vlak is.

De spanning van roulette is verder wel weer enigszins te vergelijken met die van poker. Als er een spannende pot bij poker is en je staat op het punt om all-in te gaan, dan zal dit moment overeen kunnen komen met het rollen van de roulette bal door het cilinder. Je bent dan ook voor spanning aan het kijken of jouw getal komt, net zoals je soms vol spanning kijkt of jouw kaart volgt.

Waarom beide spellen ieder charme heeft

Iedere vorm heeft zo wel op een eigen manier iets waarvan je kunt houden. Roulette is bijzonder eenvoudig en makkelijk te begrijpen. Je plaatst een inzet, kijkt of dat getal valt en hopelijk win je. Bij poker moet je juist veel nadenken en met de tegenstander bezig zijn. Poker is daarentegen een spel dat je makkelijker met vrienden kunt spelen en waar je niet tegen het huis speelt. Zo hebben beide spellen, online roulette en poker, duidelijke voor-en nadelen