Sommige websites beweren dat je puur moet vertrouwen op je eigen intuïtie bij het spelen van roulette, waar ik het totaal niet mee eens ben. Roulette moet je absoluut niet spelen op je eigen gevoel, aangezien het een kansspel is. Kansberekening staat centraal bij roulette en dat betekent dat je intuïtie ofwel je eigen gevoel totaal niet gebruikt mag worden. Neem daarom ook niet deze aanwijzingen serieus, dit zijn roulette sites die geen idee hebben waar ze het over hebben, helaas. Betekent dat we de Visual Ballistics meteen niet meer serieus moeten nemen? Nee, we willen wel weten hoe de Visual Ballistics strategie werkt en wat deze inhoudt. Ik ga voor jou opzoek naar de werking van deze strategie.

Pen en papier gereed!

We hebben weer eens met een roulette strategie te maken waarbij we pen en papier moeten gebruiken. Dat hebben we even niet gehad, want de meeste strategieën kunnen we ook prima uit ons hoofd. Echter is voor de Visual Ballistics strategie dit oude schrijfgerei nodig en zullen we goed moeten bijhouden wat we precies doen. Of dit een goede of slechte strategie is, is straks aan jou, maar wil je deze Visual Ballistics oefenen, dan moeten we toch wat dingen gaan bijhouden.

We gaan namelijk het aantal vakjes tellen dat tussen de verschillende getallen zit die vallen. Vallen er zes getallen, dan gaan we alle vakjes die de afstand tussen de drie dichtsbijzijnste getallen zit tellen. Als we deze vervolgens geteld hebben, kunnen we bepalen waar we hierna op gaan inzetten. Als er minder dan drie vakjes tussen de drie populairste getallen zit, gaan we op een van de getallen tussen deze drie vakjes inzetten. De strategie vraagt vervolgens dit voor honderd spins te doen, want natuurlijk enorm veel is.

Als je in een fysiek casino speelt en jij per ronde 5 euro moet inzetten, zou je met voldoende pech op 500 euro verlies zitten. Zet je op al deze drie getallen in, dan zou de minimale inzet op basis van honderd ronden al op 1500 euro zitten. Kanstechnisch is de kans vrij laag dat je geen een keer een getal goed hebt, maar toch kan het voorkomen. Dan zou je dus maar liefst 1500 euro in de min staan. Lijkt dus op een vrij onlogische strategie die helemaal niet praktisch is voor de gemiddelde roulette speler.

Daar komt nog eens bij dat je voortdurend de gevallen getallen moet bijhouden. Want de strategie, Visual Ballistics, zegt ook dat je bij grote veranderingen in het speelveld zelf ook veranderingen moet doorvoeren. Vallen heel vaak andere getallen waarmee je dus ook een andere combinatie zal moeten gaan gebruiken, moet jij je inzet veranderen. Het zou dan wel erg pijnlijk zijn als dan juist een van de getallen valt die jij eerder deze strategie had gekozen.

Mede daarom raad ik de Visual Ballistics absoluut niet aan. Het is een vage en zwak onderbouwde strategie waar jij als roulette speler helemaal niets aan hebt.