Roulette kan je als spel maar zoveel leren totdat je er vrijwel alles van weet. Op den duur kan jij gebruik gaan maken van strategieën om een onderscheidend voordeel aan de roulettetafel te behalen. Er zijn tientallen roulette strategieën waarvan jij gebruik kan maken, de populairste bespreek ik in dit artikel met jou. Benieuwd naar de beste roulette strategieën om verder mee te komen met roulette? Lees dan snel verder!

De verdubbelstrategie

Ten eerste bespreek ik de verdubbelstrategie met je, beter bekend als de Martingale strategie. De Martingale strategie heeft in de afgelopen honderd jaar meerdere mensen stinkend rijk, maar ook straatarm, gemaakt. Bij de Martingale strategie is het namelijk de bedoeling dat je blijft verdubbelen totdat je een bedrag hebt gewonnen waar jij je goed bij voelt. Je zet uitsluitend in op simpele kansen, zoals rood of zwart en oneven of even.

Voor het gebruik van de verdubbelstrategie is aanzienlijk meer tegoed nodig dan voor de gemiddelde roulette strategie. Wanneer je drie keer op een rij verliest en je startinzet was 10 euro, zit je na 3 rondes al op een bedrag van 70 euro waardoor je ronde vier 80 euro moet inzetten.

Het toepassen van de verdubbelstrategie kan winstgevend zijn, echter moet het je wel een beetje meezitten. Ik raad je aan om met een tegoed aan tafel te zitten waarmee je tenminste 7 verdubbelrondes kan spelen. Je moet een bedrag kiezen dat je zou willen winnen dat je in ronde vijf al zou kunnen winnen. Wanneer in ronde vijf de kleur valt waar jij juist niet op inzet, moet de inzet uit ronde zes en zeven voldoende zijn om je verliezen te compenseren en je alsnog met een winst naar huis te sturen.

Low budget, high return

Door iedere ronde op drie getallen in te zetten met een lage eenheid, bijvoorbeeld 5 euro, kan je behoorlijk wat rondes spelen wanneer je over voldoende tegoed beschikt. Doordat de kans om te winnen 1 op 12 is en de returns per getal maal 35 is, kan je een mooie winst binnenhalen. Natuurlijk heb je nog steeds geluk nodig om te winnen, echter is dit een strategie waarmee de kosten beperkt kunnen worden doordat je per ronde niet veel inzet. Stel voor jezelf een bedrag op waarbij je stopt met gokken, zodat je niet langer door gokt dan nodig is.

Labouchere strategie

Een verfijnde strategie is de labouchere strategie. Bij de labouchere strategie maken we gebruik van reeksen die onze inzetten vertegenwoordigen. Stel een reeks op van getallen tussen de 1 en de 20, bijvoorbeeld 2, 5, 6, 9, 14, 18, 20. De eerste inzet is dan 22 euro op een simpele kans, zoals rood. Win je? Dan kruis je beide getallen af en dan is de volgende inzet 5 plus 18, dus 23. Je gaat door totdat je alle getallen afgestreept hebt. Verlies je? Dan voeg je het verloren bedrag als getal aan de reeks toe.