Geld dat je kunt missen doet geen pijn om te verliezen. Deze dromerige quote is wetenschappelijk onderzocht. Als het gaat om gevallen waarin spelers spelen met geld dat ze eigenlijk niet kunnen missen, komt het verlies tientallen malen harder aan dan wanneer er met geld roulette wordt gespeeld dat gemist kan worden.

Het is dus duidelijk ongezond voor jou om te spelen met geld dat je eigenlijk niet kunt missen. Je wilt namelijk geen geld het riool in zien gaan dat je liever voor iets anders had gebruikt.

Mijn mening op dit gebied is duidelijk: vind je het erg als het geld verloren zou worden? Dan heb je te veel geld op het spel gezet.

Zolang het geld nog niet verloren is, kan je nog uitcashen. Zelfs als er een klein verlies is, is dat verlies altijd minder dan wanneer je alles zou verliezen.

Bepalen welk bedrag je kunt missen

Als je nog niet echt vaker bezig bent geweest met het managen van je roulette uitgaven, zal de eerste keer even wennen zijn. Want welke bedragen helpen je nu precies bij het bereiken van welke resultaten? Wanneer heb je te veel op het spel gezet?

Zelf gebruik ik hier een handige maatstaaf voor.

Is het een bedrag dat ik, indien ik het zou verliezen, mij slecht bij zou voelen? Dan weet ik direct dat het een roulette bedrag is dat simpelweg te hoog is.

Dus het moet een bedrag zijn waar jij je niet slecht bij zou voelen als je het verliest. Hoeveel kan dat bedrag dan zijn? Voel jij je niet slecht als je een tientje verliest? Dan is dit al een goed begin. Vind je een verlies van 20 euro ook niet erg? Dan zou je ook hier nog voor kunnen kiezen.

Maar als we bij 100 euro aankomen kan het voor een groot deel van de spelers al veranderen. Zit je echt niet te wachten op een verlies van 100 euro en besef jij je dat je dat geld ook voor andere zaken had kunnen gebruiken? Dan weet je dat je niet met 100 euro roulette moet gaan spelen. Een lager bedrag is beter geschikt om jou een leuke tijd te laten beleven.

Wees eerlijk tegen jezelf wat betreft de inzetten

Je hoeft je nooit te schamen wanneer je met lagere bedragen besluit te spelen. Dit is juist verantwoordelijk en laat zien dat jij weet hoe je met je geld moet omgaan. Een les voor anderen en een prestatie voor jou.